[ ACK 2.6 193 KM] Kontrola lambd, przeplywomierza, spalania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
witam. jak będziesz zabierał się za czyszczenie przepustnicy to jak ściągniesz tą giętką rurę idącą od przepływki do kanału plastikowego łączącego z przepustnicą to zapal samochód -może zgasnąć za pierwszym razem i wywalić błąd przepływki ale to nie problem bo skasujesz błąd .zatkaj ten plastik ręką tylko szczelnie i jak będzie nieszczelność to na pewno to usłyszysz bo silnik zgaśnie i będzie zasysał lewe powietrze inną drogą niż powinien ,chyba że nieszczelność będzie na tyle duża że silnik nie zgaśnie ale to skrajność .pozdro
tylko quatrro
!

-
- Forum Audi A6 / A7
Do czego jest taki jakby tlok z uszczelka blokowany na ta blokade z drutu na dole przepustnicy wchodzacy gdzies do silnika pod kolektor dolotowy
Wychodzi to chyba z obudowy idacej od tej wlasnie harmonijki od strony filtra powietrza.
Kolejnosc wyglada nastepujaco: przepustnica, zeby nie wywalala bledu, lewe powietrze w okolicy z nia zwiazana i okolice kolektora dolotowego, nastepnie dopiero znow ustawienie gazu.

Kolejnosc wyglada nastepujaco: przepustnica, zeby nie wywalala bledu, lewe powietrze w okolicy z nia zwiazana i okolice kolektora dolotowego, nastepnie dopiero znow ustawienie gazu.
- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: