odświerzę temat, mianowicie wnęka na zapas w c4 jest z plastiku, jak to się ma do butli pełnej gazu czy nie powinno się wzmocnić tej wnęki co by butli nie zostawić gdzieś po drodze?trytix pisze:Są takie butle - sam mam taką w c4 (zabiera ok połowy wysokości schowka pod podłogą bagażnika) - moja ma bodajże 70L, wchodzi 55L gazu.
pozdrawiam
jaki zasięg na gazie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[ Dodano: 2014-01-20, 22:02 ]
Popytałem paru kolegów co mieli i mają C4 to podobno jednak nie ma konieczności montowania wzmocnienia. Podobno jest to bardzo wytrzymałe tworzywo i bardzo trudno nawet w nim zrobić otwór wentylacyjny do butli.
Także myślę że pewnie niewielu użytkowników c4 ma wzmocnienia. Ale jakby co masz przykład jak to zrobić.
U mnie była instalacja włoska więc elektrozawór na zewnątrz pojazdu i była wycięta dziura na rurę i było ok. butla była safremencko ciężka bo była pełna (a nie z dziurą w środku tak jak to się ma do naszych butli i nic nie było wzmacniane. Zasięg auta zależy od jakości LPG danej stacji.
W moim przypadku, w silniku 2.0 ACE a później ABK zasięg wahał się w granicach 270-310km.
Tankowałem na Shell'u i BP. Jakoś normalnie auto mi działało i spalanie się pokrywało (było takie same mniej więcej).
Butla w kole, wchodziło około 34-35 litrów (ustawione na 80%).
P.s. Oczywiście nie miałem żadnych wzmocnień.
W moim przypadku, w silniku 2.0 ACE a później ABK zasięg wahał się w granicach 270-310km.
Tankowałem na Shell'u i BP. Jakoś normalnie auto mi działało i spalanie się pokrywało (było takie same mniej więcej).
Butla w kole, wchodziło około 34-35 litrów (ustawione na 80%).
P.s. Oczywiście nie miałem żadnych wzmocnień.