[100 2.8 AAH] Gdzie jest czujnik ciśnienia oleju?
-
- Forum Audi A6 / A7
[100 2.8 AAH] Gdzie jest czujnik ciśnienia oleju?
jak w temacie? czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest czujnik ciśnienia oleju? szukam go już dłuższy czas i nic.. 

- marek [a6]
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Owszem tylko, pozostaje jeszcze pytanie o który czujnik autorowi wątku chodzi, czy czujnik do wskaźnika na zegarach (taka bańka) czy o czujnik do kontrolki ciśnienia. Ten pierwszy wkręcony jest w podstawę filtra oleju (w AAH od 1992 roku) lub w głowicę od strony kierowcy z tyłu silnika(tak było w moim C4 AAH q z 1991 roku). Ten drugi czujnik jest z przodu silnika, bardziej na dole, też od strony kierowcy, wkręcony w blok....
S6 C4 4.2 V8 AEC sedan automat - jest
S6 Plus C4 4.2 V8 AHK Avant quattro manual - jest
S6 Plus C4 4.2 V8 AHK Avant quattro manual - jest
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI ALH
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Cześć sorka za kotleta ale wlle to niz zalozyc kolejny arcy wazny temat. Właśnie ni z tego ni z owego moja babcia zeswirowala. Pracuje rowniutko cisnienie nanzegarze trzyma jak trzymala a po zapaleniu kontrolka alladyna przyprawia mnie o ciary.
Panowie sprawa wyglada tak. Odpialem wsowke z banki i kontrolka zamilkla zegar działa jak należy. Bledu nie ma na pracujacym silniku . Kiedy przekrece saplon i poczekam kontrolka piszczy na zgaszonym samochodzie. Probowalem odpiac takze czujnik bialy ten na przeciw banki jak i ten za kolem pasowym z wsuwka od boku ale to chyba temp. W glowicy nic nie widze. Co jeszcze mam sprawdzic? Wyczytalem ze ten w bance jest pomocniczy tylko na zegary wiec ktory jest glowny i jak go zdiagnozowac?
[ Dodano: 2015-01-10, 12:30 ]
Zmasowanie wsowki ktora podpina sie do bialego czujnika nie owocuje zadnankontrolka na desce. Podanie ma niego plusa także.
[ Dodano: 2015-01-10, 15:36 ]
Winowajca byl czujnik 0.3bar w bance.
Panowie sprawa wyglada tak. Odpialem wsowke z banki i kontrolka zamilkla zegar działa jak należy. Bledu nie ma na pracujacym silniku . Kiedy przekrece saplon i poczekam kontrolka piszczy na zgaszonym samochodzie. Probowalem odpiac takze czujnik bialy ten na przeciw banki jak i ten za kolem pasowym z wsuwka od boku ale to chyba temp. W glowicy nic nie widze. Co jeszcze mam sprawdzic? Wyczytalem ze ten w bance jest pomocniczy tylko na zegary wiec ktory jest glowny i jak go zdiagnozowac?
[ Dodano: 2015-01-10, 12:30 ]
Zmasowanie wsowki ktora podpina sie do bialego czujnika nie owocuje zadnankontrolka na desce. Podanie ma niego plusa także.
[ Dodano: 2015-01-10, 15:36 ]
Winowajca byl czujnik 0.3bar w bance.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/bc3bf4cd5fd9ab7f tu jest z przodu dostep
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb8 ... 04d77.html 20 letni klamot w ktory pchasz kase i wolny czas a i tak popsuje sie cos innego hehheee