[ ABC 2.6 150 KM] Ezektor , do czego sluzy i jakie sa objawy
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7
[ ABC 2.6 150 KM] Ezektor , do czego sluzy i jakie sa objawy
Witam , mam do was pytanie do czego sluzy ezektor w audi c4 2.6 v6 , i jakie sa objawy uszkodzenia tego ezektora ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Patrykjaga92
- Forum Audi A6 / A7
dzieki za odpowiedz grzemo, ,
a jeszcze takie pytanie ubywa mi olej z samochodu tylko za cholere nie wiem skad myslalem wlasnie ze to ten ezektor ale jest dobry .. twoim zdaniem gdzie mam szukac winny tych ubytkow ? jak masz jakies pomysly to powiedz jakie sa objawy uszkodzen a ja bede sprawdzal i informowal czy tak u mnie sie dzieje ..
a jeszcze takie pytanie ubywa mi olej z samochodu tylko za cholere nie wiem skad myslalem wlasnie ze to ten ezektor ale jest dobry .. twoim zdaniem gdzie mam szukac winny tych ubytkow ? jak masz jakies pomysly to powiedz jakie sa objawy uszkodzen a ja bede sprawdzal i informowal czy tak u mnie sie dzieje ..
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
kolego jak ubywa oleju to albo go spala w dużych ilościach albo co wysoce prawdopodobne puszcza przez uszczelki.Patrykjaga92 pisze:dzieki za odpowiedz grzemo, ,
Musisz obejrzeć cały silnik pod kątem wycieków a miejsc wycieku może być dużo, więc powodzenia
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 110KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Z tym ezektorem to jest spora różnica przy AAH a ACK. W AAH to jest po prostu zwykły trójnik, który przepuszcza powietrze we wszystkich kierunkach. W ACK już jest inaczej, trzeba by znaleźć opis w jakim kierunku przepuszcza a w jakim nie.
W etce ezektor - 078 133 753 - jest ten sam do AAH, ABC, ACZ - więc powinien przepuszczać we wszystkich kierunkach, jedynie z trochę mniejszą przepustowością w niektórych kierunkach. Tutaj masz linka do mojego tematu - -aah-28-174-km-czy-ten-ezektor-jest-spr ... ht=#506804. Ja kupiłem nowy ezektor - niepotrzebnie, bo stary wystarczyło skleić i tyle.
W etce ezektor - 078 133 753 - jest ten sam do AAH, ABC, ACZ - więc powinien przepuszczać we wszystkich kierunkach, jedynie z trochę mniejszą przepustowością w niektórych kierunkach. Tutaj masz linka do mojego tematu - -aah-28-174-km-czy-ten-ezektor-jest-spr ... ht=#506804. Ja kupiłem nowy ezektor - niepotrzebnie, bo stary wystarczyło skleić i tyle.