[A6 C4 2,8 AAH]czujnik
[A6 C4 2,8 AAH]czujnik
Witam, jaki czujnik (w którym miejscu) może odpowiadać za falowanie obrotów? dolot sprawdzony jest ok. Objaw jest jeszcze taki, że autko odpala inaczej niż zawsze tzn. zawsze kreciłem jakieś 1,5 sekundy i ladnie palił, a teraz czasami krece 3sekundy i troszke kaleczaco odpala. Błedów nie ma, sondy hulają.
Witam
Podobne tematy przerabiałem u siebie poszukaj na forum odnośnie nierównej pracy jest wiele wątków u mnie jest już po zabiegu powodem były błędy w komputerze ale prowadzenie auta do mechanika była to ostatnia rzecz którą zrobiłem. Temat silniczka krokowego też przerabiałem i wrzucam Ci dwie fotki odnośnie lokalizacji i jego wyglądu w moim Audi. Dokładniej jak on wygląda możesz sobie sprawdzić na allegro w ofertach sprzedaży na tą chwilę sprawdzałem to do 2.8 nic nie ma jedynie do 2.6 .
![Obrazek]()
Podobne tematy przerabiałem u siebie poszukaj na forum odnośnie nierównej pracy jest wiele wątków u mnie jest już po zabiegu powodem były błędy w komputerze ale prowadzenie auta do mechanika była to ostatnia rzecz którą zrobiłem. Temat silniczka krokowego też przerabiałem i wrzucam Ci dwie fotki odnośnie lokalizacji i jego wyglądu w moim Audi. Dokładniej jak on wygląda możesz sobie sprawdzić na allegro w ofertach sprzedaży na tą chwilę sprawdzałem to do 2.8 nic nie ma jedynie do 2.6 .
Ostatnio zmieniony 26 lip 2009, 17:59 przez kali-1, łącznie zmieniany 2 razy.
W naszym regionie przeważnie podmieniają na drugi uznany za dobry w moim Audi wyjmowałem krokowy to nie dużo roboty w porównaniu z oplem omegą wyjmuje się tylko aby wymienić a w tym przypadku można spróbować umyć w denaturacie ja tak robiłem a wyczytałem o tym gdzieś na forum. Lepiej by było gdyby to krokowy ponieważ wydatek mniejszy w porównaniu z regulatorem przepływu powietrza.