Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C4 2.8 quattro 174km

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
trivet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C4 2.8 quattro 174km

Post autor: trivet » 04 lis 2010, 20:30

Witam. Nie dawno zakupiłem audi a6 2.8(174KM) C4 quattro avant. oznaczenie silnika AAH.
Skrzynia ma 3 biegi które można wybrać. Automat przelancza biegi cichy jest itd. Przy przelanczaniu z P na D czy na R czasami jest czuć tylko takie malutkie szarpniecie. Oleju w skrzyni nie wymieniałem.
Problem jest taki ze auto przy obciążeniu i obrotach 1500-3500 szarpie. gdy wcisnę mocniej pedał automat redukuje bieg i już prawie nic nie czuć. Rozmawiałem z kilkoma osobami wszyscy twierdza iż to jest awaria skrzyni. jak to można spr? vaga dopiero po ND będę mógł podpiąć ponieważ nie mam przelotki do wtyczki.
Auto na P i N jakby czasami nie paliło na jeden cylinder. Wszystko to się dzieje bez wpływu temp silnika i otoczenia. Proszę pomóżcie :cry:
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2013, 13:31 przez trivet, łącznie zmieniany 1 raz.

Pittip
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pittip » 06 lis 2010, 13:05

Na pewno musisz sprawdzić skrzynie po podpięciu do kompa - zobaczysz czy są błędy. Jeżeli są - to będziesz wiedział jakie - trzeba znaleźć przyczynę ich wystąpienia.
Jeżeli nie pali zawsze na wszystkich cylindrach to tu może leżeć przyczyna - ponieważ komunikacja pomiędzy silnikiem a skrzynią zachodzi bez przerwy - może świece do wymiany, może przewody (to wyczytałem na forum gdy szukałem inf. dla mnie - bo też miałem problem).
Równie prawdopodobną wersją jest niski poziom oleju.
Wczoraj - Audi 80 - dziś - A6 - jutro ...

trivet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: trivet » 16 lis 2010, 17:16

Wymieniłem świece ponieważ gdy wykreciłem stare to zobaczyłem że sa trojkatne ;o
Wymieniłem na nowe takie same beru i wszystko jak reka odjal :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja