[A6 C4] zbiornik paliwa do AELq
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4] zbiornik paliwa do AELq
Witam,
nie jestem pewny czy odpowiedni dział, ale ten mi najbardziej pasował...
Niestety,ale mój zbiornik paliwa zaczął już przeciekać i potrzebuję go wymienić, gdyż nie bardzo da się go już ponoć zlutować.
W związku z tym, że do diesli bak do C4q jest jak na lekarstwo zastanawiam się czy można założyć bak, który jeździł na benzynie - czy to nie będzie powodować żadnych problemów?
Może ktoś ma takie cudeńko to na pewno byśmy się dogadali?
Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego bak jest metalowy, skoro w moim poprzednim AATeku był z tworzywa - do quattro zakładali coś mocniejszego?
Z góry wielkie dzięki za pomoc
nie jestem pewny czy odpowiedni dział, ale ten mi najbardziej pasował...
Niestety,ale mój zbiornik paliwa zaczął już przeciekać i potrzebuję go wymienić, gdyż nie bardzo da się go już ponoć zlutować.
W związku z tym, że do diesli bak do C4q jest jak na lekarstwo zastanawiam się czy można założyć bak, który jeździł na benzynie - czy to nie będzie powodować żadnych problemów?
Może ktoś ma takie cudeńko to na pewno byśmy się dogadali?
Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego bak jest metalowy, skoro w moim poprzednim AATeku był z tworzywa - do quattro zakładali coś mocniejszego?
Z góry wielkie dzięki za pomoc
A6 AEL Q Avant...oczywiście czerwony
fakinek, przerabiałem ten temat. Założyłem zbiornik od S4 tylko trzeba było lekko pomodzić z tym ssakiem ale wszystko działa bez problemu
Mój stary zbiornik też rzekomo był w opłakanym stanie, lecz gdy go ściągnąłem i wyczyściłem ten zgrzew (bo tam najbardziej koroduje) okazało sie, że jest tylko dziurka wielkości główki od szpilki.
To prawda wszystkie wersje quattro mają metalowe zbiorniki S-ki i diesle, do C4 pasują jeszcze zbiorniki z audi V8 oraz audi 200Q
Gdyby na prawdę okazał się że z Twojego nic nie będzie to mój oryginalny od diesla leży sobie w garażu

To prawda wszystkie wersje quattro mają metalowe zbiorniki S-ki i diesle, do C4 pasują jeszcze zbiorniki z audi V8 oraz audi 200Q
Gdyby na prawdę okazał się że z Twojego nic nie będzie to mój oryginalny od diesla leży sobie w garażu

- Lipton
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
fakinek, zlokalizuj dziurkę ona bd po stronie kierowcy na zgrzewie na zakręcie na dole tak mniej więcej wyczyść spuść paliwo i nituj
ja dopiero po tym jak wymieniłem zbiornik wpadłem na taki pomysł
[ Dodano: 2011-08-10, 21:51 ]
a jak nie to zbiornik z benzyny pasuje jest zabawy żeby środek przełożyć ale da się

[ Dodano: 2011-08-10, 21:51 ]
a jak nie to zbiornik z benzyny pasuje jest zabawy żeby środek przełożyć ale da się

u mnie było w tym samym miejscu. Jakby bylo mało to ten zbiornik od S4 też tak miał i musiałem go lepić przed założeniem, ale nic nie cieknie. Aha i ja jeszcze swój zbiornik cały tym czarnym mazidłem zakonserwowałem. Teraz to juz go nawet słona morska woda nie ruszyLipton pisze:po stronie kierowcy na zgrzewie na zakręcie na dole

Tutaj jest zbiornik do sprzedania
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
-
- Forum Audi A6 / A7
dzięki panowie za odpowiedzi.
Mechanik mi powiedział, że cieknie właśnie na spawie na wybrzuszeniu nad dyfrem, więc tam gdzie piszecie jak się domyślam. Aczkolwiek dzisiaj znalazłem taki zbiornik, jutro przyjdzie to się zobaczy jak wygląda.
To czarne mazidło to masz na myśli coś w stylu hydrobita? W sumie to niezły pomysł żeby zakonserwować przed założeniem na auto...
Mechanik mi powiedział, że cieknie właśnie na spawie na wybrzuszeniu nad dyfrem, więc tam gdzie piszecie jak się domyślam. Aczkolwiek dzisiaj znalazłem taki zbiornik, jutro przyjdzie to się zobaczy jak wygląda.
To czarne mazidło to masz na myśli coś w stylu hydrobita? W sumie to niezły pomysł żeby zakonserwować przed założeniem na auto...
- Lipton
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ceny są ogólnie wyśrubowane i nie warto dać więcej niż 200zł ja za swój dałem 70zł z pływakiem i sprawną pompką z 2.8 tylko trzeba szukać
i przed kupnem dobrze jest go zalać wodą żeby sprawdzić
fakinek, mówię Ci że lepiej spróbować go zanitować
bo u mnie mimo tego że był podrdzewiały w tej okolicy to patrzyłem póćniej to blacha mimo wszystko do okoła gruba a zmiana zbiornika to męka jest... przynajmniej 2 ludzi podnośnik i dzień roboty bo na kanale to chyba trzeba było by się nieźle namęczyć...

fakinek, mówię Ci że lepiej spróbować go zanitować

-
- Forum Audi A6 / A7
Lipton, nie wątpię, że tak by było najlepiej, jednakże mechanik mi powiedział, że nie bardzo jest tam co naprawiać, gdyż się niezłe sito już robi - na początku sam proponował, że on go 'zregeneruje' i żebym nie szukał baku.Lipton pisze: fakinek, mówię Ci że lepiej spróbować go zanitowaćbo u mnie mimo tego że był podrdzewiały w tej okolicy to patrzyłem póćniej to blacha mimo wszystko do okoła gruba a zmiana zbiornika to męka jest... przynajmniej 2 ludzi podnośnik i dzień roboty bo na kanale to chyba trzeba było by się nieźle namęczyć...
Bak znalazłem za 180pln z wysyłką, więc się zmieściłem w wymienionej granicy

A wymieniać na pewno sam go nie będę, bo nie mam jak, a mechanik sobie poradzi, tymbardziej, że później jest do zrobienia jeszcze zbieżność.
Swoją drogą z tyłu skrzypi mi coś w zawieszeniu i był już u dwóch mechaników i żaden nic nie znalazł. Jeden poluzował praktycznie cały zawies, przesmarował wszystkie tulejki i pomogło dosłownie na dwa dni. Mam nadzieję, że przy okazji ściągania zawieszenia znajdzie się przyczyna...
-
- Forum Audi A6 / A7
też mi się wydaje, że nie zawsze mechanik wie co mówi (albo przynajmniej nie zawsze mówi to co wie), ale nie dysponuję podnośnikiem, wystarczającą ilością czasu i narzędziami, aby samemu się tym zająć, więc jestem skazany na niego...
Co do zawieszenia to też wydaje mi się, że to będzie kwestia którejś tulejki, ale dwóch mechaników nie znalazło której, więc ponownie jestem skazany na ich łaskę...
Co do zawieszenia to też wydaje mi się, że to będzie kwestia którejś tulejki, ale dwóch mechaników nie znalazło której, więc ponownie jestem skazany na ich łaskę...