Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C4 2.5 tdi] trzeba czasami dlugo krecic

Silniki wysokoprężne
Awatar użytkownika
Sleepknot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sleepknot » 19 kwie 2009, 21:45

Mam podobny problem... Na zimnym motorze musze kręcic czasem 3 sek zanim zaskoczy. Poza tym ok. Wymieniłem pompę wtryskową, świece, akumulator, filtr odmy, sprawdziłem wtryski, kąt wyprzedzenia zapłonu, założyłem zawór zwrotny na przewód paliwowy między filtrem a pompą... Nic nie pomaga. Po jeździe pali super, ale jak postoi kilka godzin to trzeba go kręcić...
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, 20:51 przez Sleepknot, łącznie zmieniany 1 raz.
Sleepknot

wallywally
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wallywally » 20 kwie 2009, 20:32

witam Panowie...podlacze sie pod temat...audi c5 2,5tdi 155km...mam problem z odpalniem po dlugim postoju...zanim odpali musze pokrecic z 5sekund...po czym dosc spora ilosc bialego dymu wydostaje sie z wydechu...po tym pierwszym odpalenie obroty utzrymuja sie na poziomie 10tys przez jakies 5sek po czym praca silnika normuje sie. Jak juz odpali raz to nie ma zadnego problemu z odpalniem jej ponownie nawet po nastepnych 3-4godzinach...auto wogole nie kopci zarowno na wolnych obrotach jak i podczas jazdy, przyspieszania...
wydaje mi sie ze to swiece...czy moze to byc cos powazniejszego?
z gory wielkie dzieki za odpowiedz!!!
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sleepknot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sleepknot » 10 maja 2009, 22:42

Problem został rozwiązany.
7 maja byłem w firmie Dynosoft na wirusowaniu autka. Mirass robiąc nowy soft poprawił też mapy w obszarze rozruchu, co rozwiazało problem długiego kręcenia rozrusznikiem.

pozdro
Sleepknot

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja