[C4 2,5 TDi AEL] Temp. Silnika
[C4 2,5 TDi AEL] Temp. Silnika
Na dworze -7 auto rozgrzane, na wskazniku poczatek kreski 90. Na climatronicu 77-81. jak mocniej pogazuje wskaznik stoi a na climatronicu max 83. Jak puszcze gaz obroty spadna to zaraz wraca do 79-78.
Czy to termostat?? Czy Walniety czujnik??
- Mundek2009
- Forum Audi A6 / A7
- Mundek2009
- Forum Audi A6 / A7
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A mój aat nie chce wogóle temp trzymać, wczoraj to potrafiłem przejechać 35 km trasy z Krakowa do siebie i ok 3km przed domem wskazówka osiągnęła leniwie 92*C, już nawet 3 termostat siedzi, od 2,8 silnika bo ma temp otwarcia 92, myślałem że to pomoże a tu lipa, trzba powrócić do orygiału. Czy to normalne? Wiem że teraz z ciepło nie ma ale bez przesady. Silnik jest wyremontowany i pięknie chodzi tylko to grzanie.. nic tylko webasto założyć..
Re: [C4 2,5 TDi AEL] Temp. Silnika
Normalna sytuacja-mam to samo. Latem na climatronicu 84-87 st. teraz ok. 80 z wahaniami. Na wskazniku równiutko 92.columb pisze:Na dworze -7 auto rozgrzane, na wskazniku poczatek kreski 90. Na climatronicu 77-81. jak mocniej pogazuje wskaznik stoi a na climatronicu max 83. Jak puszcze gaz obroty spadna to zaraz wraca do 79-78.
Audi A6 2.5 TDI AEL Avant Proline z przebiegiem ponad pół mln km
Vorsprung durch Technik
"Ropa daje kopa:-)"
Vorsprung durch Technik
martino pisze: ... Latem na climatronicu 84-87 st. teraz ok. 80 z wahaniami...
Sorka za oftopa, ale jak odczytac temp. na climatroniku, wlacza sie jakas opcje, czy moze przy pomocy VAG'a ?
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To, że przynajmniej mi ni ebyłoy za zimnocensored pisze:A co ma Webasto z tym wpołnego ?
Webasto służy do podgrzewania a nie podtrzymywania temperatury 90 stopni.
Na mój gust w w/w przypadku nie ma co robić - jest![]()
Poz

Wiem co to webasto

![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Myślałem że to coś nienormalnego że mi sie nie chce grzać silnik w chłodniejsze dni... musze sie z tym pogodzić
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Należy nacisnąć na raz obieg wew i górna strzałkę-następnie wybrać kod 51c za pomoca + badź - i raz jeszcze wcisnać obieg wew.ArturJ pisze:martino pisze: ... Latem na climatronicu 84-87 st. teraz ok. 80 z wahaniami...
Sorka za oftopa, ale jak odczytac temp. na climatroniku, wlacza sie jakas opcje, czy moze przy pomocy VAG'a ?
Audi A6 2.5 TDI AEL Avant Proline z przebiegiem ponad pół mln km
Vorsprung durch Technik
Vorsprung durch Technik
Jak na klimatroniku mamy chłodzenie ustawione to kanał 51 nie pokaże temp silnika!Andi 2.5 tdi pisze:panowie klimatonik bierze temp z innego czujnika niz zegar temperatury plynu chlodzacego prosty przyklad
w lato jadac z wlaczona klimo i niska temperatura silnik na wskaznikach temp. trzyma a na klimatroniku bedzie okolo 50 stopni wszystko zalezy od przeplywu plynu chlodzacego przez nagrzewnice im wyzsza temp zadana tym wyzsze wkazania sa jeszce minimalne przeklamania wynikajace przy szybszej jezdzie kiedy to pompa wody szybciej pomuje latwiej osiagnac wtedy wyzsza temp na klimatroniku
AUDI C4 A6
2.5TDI AAT
1995 rok
2.5TDI AAT
1995 rok