Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4 2.5tdi auto]silnik z manuala do auto. Czy można?

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Czaja
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c4 2.5tdi auto]silnik z manuala do auto. Czy można?

Post autor: Czaja » 03 cze 2009, 01:47

Mam pytanko jako że jestem w trakcie poszukiwania motoru do moje audioli (poleciał rozrząd - straszny magiel). Czym tak naprawde różnią się silniki ze skrzynią automatyczną i manualną poza mocą oczywiście. Czy jeśli chciałbym zamontować goły silnik z manuala do auta z automatem ale zachowójąc cały osprzęt z automata ( turbo, popma paliwowa, komputer itp itd ) czy są ku temu jakieś przeciwwskazania ?. Na chłopski rozum blok i głowica powinny być takie same, chyba nie robili innych pod automaty.

Pozdrawiam <piwo>

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 03 cze 2009, 07:29

Czaja pisze:Czym tak naprawde różnią się silniki ze skrzynią automatyczną i manualną poza mocą oczywiście.
czemu miałyby się różnić są automaty AAT i AEL i manuale także, oba miały taką samą moc obu wersjach czyli w automacie czy manualu :)

z tego co ja wiem wszystko jest to samo oprócz komputera no skrzyni a tak reszta powinna być tam sama
PAGÓR
Obrazek

Masełko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Masełko » 05 cze 2009, 08:08

Kolego trzeba się uważnie przyjrzeć szczegółom ja wymieniałem u siebie 2,6 tylko był z a6 i miał inne osłony rozrządu pompę wodną rolki rozrządu odwrotnie jak u mnie i te same numery części :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja