Witam Was Koledzy.
Mam dziwne buczenia i rezonuje mi cos pod autem w przedziale 1900-2100 RMP
wyciąłem kata.. sprawdzałem wydech mocowania.. zero efektu..
poduszka od strony wtrysków czyli kierowcy wydaje sie być cała i jest chyba ori bo są na gumie 4 pierścienie.. natomiast na 100% nie wiem jak poduszka od strony turbo/pasażera..
chwiałbym ją podmienić na sprawny używany egzemplarz..(lepsza taka niz tani nowy zamiennik za 90PLN) silnik lekko po skosie właśnie na tą stronę poduszki i ona coś mi się wydaje jest bardziej obciążona.. chciałbym zakupić poduszkę używaną z allegro.. ale do 1.9 jest ich na lekarstwo... w związku z tym mam do was dwa pytania.
1. Czy poduszka lewa z prawą są zamienne ? w sensie czy są takie same.. jeżeli nie to jakie między nimi różnice..
2. Czy poduszki od benzynowych 1.8 i 2.0 podejdą.. czy są takie same.. i czy też są olejowe?
Z góry dzięki za info..
Pozdrawiam
[A6 C4] poduszka silnika 1.9 tdi
[A6 C4] poduszka silnika 1.9 tdi
Albo AUDI Albo NIC
taka sama poduszka jest we wszystkich silnikach Audi A6 C4/100 poniżej 2.5 pojemności (także w benzynie). Najlepiej jakbyś wyjął poduszkę i sczytał numer części, bo niektóre A4/80/passaty też mają takie poduszki.
Katalog rozróżnia 4 poduszki silnika, także jakaś tam różnica jest między lewą a prawą stroną (może być to tylko numer części, ale na wszelki wypadek ostrzegam).
Katalog rozróżnia 4 poduszki silnika, także jakaś tam różnica jest między lewą a prawą stroną (może być to tylko numer części, ale na wszelki wypadek ostrzegam).