Witam, mam mały kłopot ze swoim silnikiem a mojej a6 c4 2.5tdi.
A mianowicie problem jest taki ze nie wiem w koncu jaki to jest model silnika AAt czy AEL.
W dowodzie rejestracyjnym jest podana moc 103kw czyli 140km i wynika z tego ze powinien to być model AEL.
Ale jak ostatnio podpiełem do kompa go to na monitorze pokazało mi oznaczenie AAT i byłem bardzo zdziwiony. po dynamice nie moge stwierdzic bo mam turbo na wykończeniu i musze zregenerować.
Mozliwe jest ze wcześniejszy właściciel zmienił kompa na aat i dlatego pokazuje oznaczenie tego? Powiedzcie mi jak rozpoznac owe silniki w inny sposob, jest to dla mnie kłopot bo przy kupnie częsci nie wiem do jakiego silnika one mają byc.
Jeszcze dodam ze mam 6-cio biegową skrzynie ale w AAT chyba tez takie szły, nie jestem pewien
[ AEL 2.5 140 KM] Jaki to silnik. pomocy...
- grzesiek122
- Forum Audi A6 / A7
- grzesiek122
- Forum Audi A6 / A7
Tak o tą właśnie. Możliwa jest pomyłka, ja mam w dowodzie 100 a nie A6 ale to przekręt przy rejestracji żeby obniżyć koszty. Jeśli jest AAT to taki silnik siedział ori, a zmiany silnika nie trzeba wpisywać w dowód bo to jest część wymienna. Według mnie ktoś przy pierwszej rejestracji podał wartość 103kW nie wiedząc jaka jest naprawdę.
- grzesiek122
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7