[A6 2.5 C4] Jak uszczelnić wtryskiwacze?
[A6 2.5 C4] Jak uszczelnić wtryskiwacze?
witam
proszę o poradę bo przepuszczają oringi wtryskiwaczy w pokrywie zaworów sączy się olej (opisałem tak jak sie dzieje i nie wiem czy poprawnie) w serwisie aso dowiedziałem się że nie sprzedają samych uszczelniaczy i muszę kupić pokrywę zaworów a w komplecie znajdują się nieszczęsne oringi cena tylko 350 zł za komplet. To straszne bo potrzebuję kilku uszczelek a oni mi wciskaja pokrywe zaworów zgroza. Co robić?
proszę o poradę bo przepuszczają oringi wtryskiwaczy w pokrywie zaworów sączy się olej (opisałem tak jak sie dzieje i nie wiem czy poprawnie) w serwisie aso dowiedziałem się że nie sprzedają samych uszczelniaczy i muszę kupić pokrywę zaworów a w komplecie znajdują się nieszczęsne oringi cena tylko 350 zł za komplet. To straszne bo potrzebuję kilku uszczelek a oni mi wciskaja pokrywe zaworów zgroza. Co robić?
Ostatnio zmieniony 15 sie 2013, 12:43 przez ppablo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
ppablo, przeczytałem, wiem, że to drogie. Ale ja mam w historii serwisowania w Niemczech ich wymianę standartowo przy wymianie rozrządu. Jak teraz wymieniałem rozrząd to ich nie wymieniałem, trochę się pocą, ale nie na tyle abym wydał na nowe tyle kasy :mrgreen:
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
leszek1207, a obejrzałeś pokrywy zaworów ? Po raz kolejny twierdzę, że uszczelnienia wtryskiwaczy są na stałe zwulkanizowane z pokrywą zaworów. IMO trzeba wymieniać pokrywy. Nie jest tak, że to ktoś chce sprzedawać komplet pokrywa + "oringi". Te dwie rzeczy sa po prostu połączone na stałe !
Wiem, jest to dupowate i drogie rozwiązanie ale ja bynajmniej tak mam w AKE.
leszek1207, jak rozbierzesz to zrób może zdjęcie jak to wygląda. Zrobiłbym sam, ale dla samego zdjęcia nie bedę pokryw zwalał
Wiem, jest to dupowate i drogie rozwiązanie ale ja bynajmniej tak mam w AKE.
leszek1207, jak rozbierzesz to zrób może zdjęcie jak to wygląda. Zrobiłbym sam, ale dla samego zdjęcia nie bedę pokryw zwalał

-
- Forum Audi A6 / A7
RomanS. mam silnik AYM i warsztacie na chasło -oringi na wtryskach-padła w|w odpowiedż.
czyli coś w tym jest.remonty głowic to dla nich" chleb powszedni" i nie sądze żeby mi jakieś głupoty wciskali . wszystkie części kupuje też u nich ,mają swój sklep.jutro Ci na pisze odnośnie Twojego AKE
pozdr.
czyli coś w tym jest.remonty głowic to dla nich" chleb powszedni" i nie sądze żeby mi jakieś głupoty wciskali . wszystkie części kupuje też u nich ,mają swój sklep.jutro Ci na pisze odnośnie Twojego AKE
pozdr.
...i następnego dnia Bóg stworzył Audi, dzięki mu za to
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie to jest często problem bo mamy cały słupek informacji o forumowiczach a nie ma bardzo ważnej czyli jaki silnik kto ma :!:
Tylko "skąd mnie o tym wiedzieć" jak mawiał Kargul (albo Pawlak ?).
Tymczasem wychodzi na to, że są V6-tki o różnej konstrukcji.
Co do AKE to wiem bo widziałem.
Tylko "skąd mnie o tym wiedzieć" jak mawiał Kargul (albo Pawlak ?).
Tymczasem wychodzi na to, że są V6-tki o różnej konstrukcji.
Co do AKE to wiem bo widziałem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Hmm, nie lubię podważać czyichś opinii, zajrzałem więc jeszcze do ETKI i dla AKE przy wtryskiwaczach są oringi (te na dole - ale o nie nam nie chodzi) i na górze narysowane coś kolistego. Ale toto nie ma numeru tylko napis "mozliwy zamiennik" i wskazany inny rysunek a na nim jako ten zamiennik - 2 pokrywy, prawa i lewa. Przy pokrywach są tylko uszczelki pod pokrywy ale z tymi też chyba mamy jasność, to nie o nie tu chodzi. Pokrywy są tylko jednego rodzaju.leszek1207 pisze:Romans .na pytanie -czy jest różnica w uszczelnieniu dekli w AYM a AKE ? powiedziano mi że nie ma ,dekle są takie same.i co Ty na to
Tak że jesli jesteś przed wymianą uszczelnień to to co zakupisz bedzie rozstrzygające. Myslę, ze kup co Ci proponują i przy wymianie wszystko się rozstrzygnie

Osobiście chętnie bym się przekonał, że można wymienić jakieś tam uszczelnienia zamiast całych dekli.
Fotostory oczywiście mile widziane, czekam na relacje z pola walki

-
- Forum Audi A6 / A7
Romans.
jestem świadomy że problemem są gumki te zewnętrzne
i uwierz mi że nie chce wprowadzić Cię w błąd,
www.fota.pl w tej hurtowni były zamawiane dla innego klienta owe uszczelki
w listopadzie dokonam wymiany i na pewno zrobie fotki
pozdrawiam.
jestem świadomy że problemem są gumki te zewnętrzne

www.fota.pl w tej hurtowni były zamawiane dla innego klienta owe uszczelki
w listopadzie dokonam wymiany i na pewno zrobie fotki

pozdrawiam.
...i następnego dnia Bóg stworzył Audi, dzięki mu za to
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Ja sie wlasnie przymierzam do wymiany pokryw bo sama uszczelka i podkładki pod wtryskiwacze raczej nic nie da bo slimaczy sie przy wtryskach z jednej i z drugiej strony. No chyba, że najpierw zrobić same uszczelki, ale nie wiem czy to coś da a jak wydam kase i nic sie nie zmieni, czy nie jest to rozwiązanie czasowe problemu to moze dolozyc i wymienic cale pokrywy ?szczupaj pisze:witam. Miałem to samo. kupiłem oringi za 20 gr. za sztukę założyłem na wtryskiwacz i wcisnąłem w uszczelniacz w którym jast rowek. Wyciek zniknął
Byłem u mechanika on radzi wymienić całe pokrywy lecz to jest duży koszt, 1 pokrywa to 440 zl + robocina i pewnie wyjdzie 1200 -1500 zl , cholera już sam nie wiem co robić...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 22:42 przez misiula, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi A6 Avant - sportowe kombi
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D