[100 2.5 tdi] dziura w przewodzie od intercoolera
[100 2.5 tdi] dziura w przewodzie od intercoolera
ostatnio zauważyłem że w przewodzie gumowym z intercoolera do turbiny jest dziura ale wywiercona i mam takie pytanie czy z ta dziura niesie za sobą jakieś skutki? czy będzie spadek mocy czy może ktoś zrobił to specjalnie czy też może siedział tam pierwotnie jakiś przewód???
a kiedyś już na forum pisano o łataniu tego węża taśmą przylepną tą taką srebrną zbrojoną plus owijanie jej drutem dla lepszej wytrzymałości.
[ Dodano: 2010-05-14, 11:48 ]
a6-c4-25-tdi-115-km-fwd-gumowa-rura-od- ... t14386.htm
- bartek915
- Forum Audi A6 / A7
Również mam tak zrobione i zdaje egzaminszybki-ens pisze:a kiedyś już na forum pisano o łataniu tego węża taśmą przylepną tą taką srebrną zbrojoną plus owijanie jej drutem dla lepszej wytrzymałości.
jak długo?bartek915 pisze:Również mam tak zrobione i zdaje egzaminszybki-ens pisze:a kiedyś już na forum pisano o łataniu tego węża taśmą przylepną tą taką srebrną zbrojoną plus owijanie jej drutem dla lepszej wytrzymałości.
też tak miałem zrobione, i nie zdało egzaminu, musiałem wymienić rurę
Taką dziurę bardzo łatwo naprawić. Już tyle rur pokleiłem i kilka lat jest spokój. tylko trzeba to dobrze zrobić. Czyścimy tam gdzie jest nieszczelność aby odtłuścić miejsce klejenia, kupujemy np.
http://kolce.sklep.pl/index.php?product ... rod_id=115
ja to stosuje i jestem zadowolony wyciskamy, kleimy z obu stron następnie czekamy na wyschnięcie i obklejamy miejsce klejenia taśmą zwykłą izolacyjną (jedną rolkę trzeba poświęcić)lub lepiej taśmą szeroką wzmacnianą i wytrzyma takie coś bez problemu.
http://kolce.sklep.pl/index.php?product ... rod_id=115
ja to stosuje i jestem zadowolony wyciskamy, kleimy z obu stron następnie czekamy na wyschnięcie i obklejamy miejsce klejenia taśmą zwykłą izolacyjną (jedną rolkę trzeba poświęcić)lub lepiej taśmą szeroką wzmacnianą i wytrzyma takie coś bez problemu.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja też przerabiałem ten temat. Na początku próbowałem zakleić ale na vagu okazało się że i tak to jeszcze nie to. Kolega Gustav podpowiedział żeby pojechać do byle jakiego sklepu rolniczego i kupić wąż zbrojony sprzedawany na metry. Taki patent mam zamontowany i jest super. Raptem wydałem 20zl i jeszcze mi zostało z 30cm
AUDI A6 C4 2,5tdi AEL 97' AVANT- do sprzedania
mozna i tak, gdzieś czytałem, że jakiś wąż od czegoś pasuje idealnie bez przeróbek.patrykcz8 pisze:Ja też przerabiałem ten temat. Na początku próbowałem zakleić ale na vagu okazało się że i tak to jeszcze nie to. Kolega Gustav podpowiedział żeby pojechać do byle jakiego sklepu rolniczego i kupić wąż zbrojony sprzedawany na metry. Taki patent mam zamontowany i jest super. Raptem wydałem 20zl i jeszcze mi zostało z 30cm
ale żeby audi ursusem plugawić

- uszaty2222
- Forum Audi A6 / A7