[C4 2,5TDI AAT] Czy jest sens regenerować nastawnik?
[C4 2,5TDI AAT] Czy jest sens regenerować nastawnik?
Witam znajomy mechanik znalazł przyczynę niedomagań w moim audi - na 99% padł nastawnik, gość krzyknął mi za regenerację 300 pln ale powiedział że to się czasami nie udaje bo ja mam nastawnik starego typu tzn. potencjometryczny i różnie z nimi bywa. Powiedzcie co o tym myślicie i czy ktoś już taki zabieg u siebie przeprowadzał. I jakie były efekty?
<<<powered by diesel>>>
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie wiem jak, ale potencjometryczny regenerują, jest tu człowiek na forum, 5 stów i rok gwarancji, niby dobrze ale, jeżeli masz ochotę, to można się zastawnowić nad zmianą nastawnika na HDK, niestey do tego dochodzi zmiana kompa, wiązki, przepływomierza i może czegoś jeszcze, za stare częsci jak komp też coś dostaniesz, a jak jest to wykonalne to otrzymujesz porządny komputer z pełną diagnostyką, bo teraz masz zapewne tylko grupę 000.
Dopytaj jak on chce zregenerować nastawnik i ile gwarancji daje, ale jak powiedział że 'czasami się nie udaje' to podejrzewam że powinieneś dać to komuś innemu
Dopytaj jak on chce zregenerować nastawnik i ile gwarancji daje, ale jak powiedział że 'czasami się nie udaje' to podejrzewam że powinieneś dać to komuś innemu