[A6 C4] Audi A6 2.5TDI Quattro, Zapowietrza się Pomocy
[A6 C4] Audi A6 2.5TDI Quattro, Zapowietrza się Pomocy
Witam posiadam Audi A6 2,5tdi 140km Quattro 1996r. Mam z nią problem a mianowicie, po odpaleniu auta w wężyku od filtra do pompy cały czas leci powietrze z ubogą dawką paliwa, auto chodzi ok 2 min na wolnych obrotach po czym gaśnie. Wymieniłem więc filtr i auto chodziło przez ok 30 min po czym sytuacja nastąpiła ponownie, wygląda to na tej zasadzie ja by brakowało w filtrze paliwa, odkręciłem wiec filtr i zalałem go ponownie ropą pochodził ok 10 min i to samo zaczęło się dziać. dodam ze w zbiorniku paliwo jest i rurka ta co idzie do baku jest szczelna i drożna bo przedmuchiwałem ją. Czy w tym modelu jest jeszcze jakaś dodatkowa pompa elektroniczna w baku? czy jest możliwość że coś się urwało tam i teraz nie morze pompa zassać tego paliwa? Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 21:19 przez Vanbasa4, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,przychodzi mi do głowy jedno,otóż jeżeli dokręciłeś szczelnie filtr,to u mnie było kiedyś podobnie,tyle że auto chodziło.Na filtrze gdzie wchodzi wężyk powrotny od wtrysków jest przykręcony plastikowy element na dwie śrubki zdaje się na klucz 7mm,z blaszką która to dociska.Pod spodem znajduje się oring,który u mnie nie uszczelniał,co powodowało duże ilości powietrza w układzie paliwowym.Po wymianie na deczko grubszy wszystko ok.Sorki za składnie,ale miałem wczoraj ciężki wieczór.