Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP+Q] Metoda sprawdzenia przełącznika wielofunkcyjnego F1

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Maciej8891
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Metoda sprawdzenia przełącznika wielofunkcyjnego F1

Post autor: Maciej8891 » 11 lut 2014, 19:33

Witam wszystkich jako że ostatnio potrzebowałem pomocy odnośnie skrzyni biegów TIPTRONIC o numerze ZF5HP19. A mianowicie przejdę do sedna sprawy wszystko zaczęło się gdy po umyciu auta straciłem bieg wsteczny, później skrzynia przechodziła w tryb awaryjny. Od razu podpięcie auta pod VAG i czarno na białym już było wiadome (tak to niby się wydawało). Błąd 00293 czyli problem z tytułowym przełącznikiem wielofunkcyjnym F125 dodam że chodzi o przełącznik 8 pinowy, ponieważ były również jak dobrze wiecie 10 pinowe. Lecz niestety nie było do końca pewności co się z nim dzieje i czy jest do uratowania. Wtedy przyszedł mi z pomocą pewien człowiek który pracuję w serwisie Porsche Inter Auto Polska. A mianowicie przesłał mi instrukcję jak sprawdzić tytułowy czujnik. Z tą informacją chciałbym się podzielić z wami drodzy koledzy może się to komuś przyda. Dodam że część ta kosztuje na dzień dzisiejszy 1278zł i dostępność tej części daje wiele do życzenia 7 sztuk na całą Polskę.

a tutaj ciekawa lektura:
http://speedy.sh/vXaSy/AUDI-SKRZYNIA-1.pdf

Jeżeli podobny temat już istnieje to proszę o usunięcie mojego z góry dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Maciej8891, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten który Cię zdenerwował zdobył nad Tobą władzę !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja