Mam problem tego typu po zabawie z vag commander po odłączeniu aku przestały działać zegary tak jak na filmiku widać
nie działa praktycznie całe podświetlenie przycisków wnętrza audi tylko climatronik świeci.
Na radiu wyświetlane jest SAFE i jakiś dźwięk wydobywa się z zegarów, na początku samochód nie chciał odpalić tzn. odpalał na 1s. immo go rozłanczało ale już jest ok odpala
proszę o pomoc
dołączam link do filmu jak to wygląda
A6 C5 1.9tdi Problem z licznikiem filmik
A6 C5 1.9tdi Problem z licznikiem filmik
Ostatnio zmieniony 29 paź 2013, 13:54 przez aadam, łącznie zmieniany 1 raz.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Po pierwsze, popraw link do filmu bo ten jest nieaktywnyaadam pisze:dołączam link do filmu jak to wygląda
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Musisz wprowadzić kod zabezpieczający radio - powinieneś go mieć w instrukcji od radia - 4 cyfrowy. Tam też powinieneś znaleźć jak go poprawnie wpisać do radiaaadam pisze:Na radiu wyświetlane jest SAFE

Czy 'grzebałeś' w liczniku - jakąś adaptację, ustawienia podstawowe etc.?aadam pisze:po zabawie z vag commander
Za podświetlenie przycisków odpowiada licznik - tzn on odczytuje położenie pokrętła regulacji jasności, i na jego podstawie oraz czujnika nasłonecznienia który jest zabudowany w licznik generuje odpowiedni poziom sygnału na oświetlenie wnętrza.aadam pisze:nie działa praktycznie całe podświetlenie przycisków wnętrza audi tylko climatronik świeci.
Sprawdź dla pewności bezpiecznik nr 15 (10A).
Link poprawiony
chciałem zobaczyc jaki przebieg ma orginalny w sterowniku silnika i nic tam nie pokazało
zalogowałem się do zegarów i tam zczytałem i kliknołem write
ale myślę że to przez jakieś zwarcie podczas podłączania aku
dzięki za info zainteresowanie się tematem
wieczorem posprawdzam jeszcze bezpieczniki
chciałem zobaczyc jaki przebieg ma orginalny w sterowniku silnika i nic tam nie pokazało
dzięki za info zainteresowanie się tematem
wieczorem posprawdzam jeszcze bezpieczniki
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
No bardzo prawdopodobne, że przez 'write' nadpisałeś wsad w liczniku jakimiś bzdurami dlatego się zachowuje jak zachowuje.aadam pisze:chciałem zobaczyc jaki przebieg ma orginalny w sterowniku silnika i nic tam nie pokazało
Również IMMO nie zachowuje się poprawnie

Wydaje mi się, że nie pozostaje Ci nic innego jak tylko odwiedzić jakiegoś dobrego 'magika', który będzie miał wsad od Twojego typu licznika.
Bezpieczniki są całe.
Podłączyłem pod vag wywaliło sporo błędów trzech nie mogę wykasować : 01303;01304;01179;
Zrobiłem test zegarów i wyświetlały się wszystkie piksele i kontrolki co oznacza że zasilanie jest i działają
pewnie będzie tak jak mówisz że nadpisałem wsad przez 'write'
Może ma ktoś z kolegów taki wsad? tak samo jak nadpisałem ten wsad to tak samo wgram nowy i powinno być ok? a może tak nie da rady i licznik trzeba na stół?
[ Dodano: 2013-11-01, 09:16 ]
Pilnie potrzebuje wsadu do audi a6 4B0 920 933 G D12 licznik VDO 110.080.128/001
2003r 1.9tdi skrzynia manual
bardzo będę wdzięczny za pomoc
Podłączyłem pod vag wywaliło sporo błędów trzech nie mogę wykasować : 01303;01304;01179;
Zrobiłem test zegarów i wyświetlały się wszystkie piksele i kontrolki co oznacza że zasilanie jest i działają
pewnie będzie tak jak mówisz że nadpisałem wsad przez 'write'
Może ma ktoś z kolegów taki wsad? tak samo jak nadpisałem ten wsad to tak samo wgram nowy i powinno być ok? a może tak nie da rady i licznik trzeba na stół?
[ Dodano: 2013-11-01, 09:16 ]
Pilnie potrzebuje wsadu do audi a6 4B0 920 933 G D12 licznik VDO 110.080.128/001
2003r 1.9tdi skrzynia manual
bardzo będę wdzięczny za pomoc