[ AEL 2.5 140 KM] Zapowietrza sie podczas "wysilku"
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AEL 2.5 140 KM] Zapowietrza sie podczas "wysilku"
Witam, a wiec mam nastepujacy problem z moja a6. Pali ładnie, wszystko w porzadku, przyspieszenie jest, ale jak pojade powiedzmy minute z butem w podlode, to mam objaw braku paliwa... na przyklad jade sobie autostrada 120km/h i chce nagle przyspieszyc do 160-180km/h, i nie da rady, but w podloge, 150 na budziku i juz czuje brak mocy, delikatne szarpanie, musze mu odpuscic na chwile chamujac silnikiem i wszystko wroci do normy. bo jak wrzuce na luz to zgasnie i czeka mnie dluugie "chełdanie", zeby go znow odpalic. A jakbym w podanej wyzej sytuacji przyspieszal powoli, znaczy nie w podloge, tylko na pol gazu, to i 200km/h nie ma problemu... Objaw jakby paliwo nie nadarzalo doplywac. Filtr paliwa wymienilem jakis tydzien temu i bez zmian. Pompki w baku podobno nie mam, wiec co sie moze dziac? przewod pompa-filtr wymienilem. Nic. Jakies pomysly Panowie?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kacperek37, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
A do tego smoka w baku jak sie dostac? Mam avanta, wiec pewnie pod podloga w bagazniku jakos, dobrze mysle? dziekuje, spawdze to. A jest tam jakis maly filtr? Lub chociazby sitko? Kupowalem kiedys bak do Mercedesa, to tam bylo takie male sitko i tak bylo zabite jakas smola, ze nie chcialo lecec w ogole. Moze mam podobnie... A Moze ktos cos wiecej napisac o tym pecherzyku powietrza w pompie? Bo szukam juz dosc dlugo rozwiazania problemu i dalej tak jezdze... odkrecajac lekko te rureczki od wtryskow, uda mi sie to odpowietrzyc? A co do problemu z zaworkiem odpowietrzajacym, to odpada. Takie bylo moje pierwsze zalozenie. Jezdzilem 200km bez korka i to samo...
-
- Forum Audi A6 / A7
Proszę bardzo a6-c4-czyszczenie-ssaka-w-zbiorniku-paliwa-vt43351.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
Z tego wzgledu, ze naleze do ludzi zyjacych w biegu zdjalem filterek przeplywowy, odkrecilem korek baku i przedmuchalem.
Wszystkie objawy ustapily, dostala spro mocy, no calkiem inny samochod. Chociaz pewnie bede musial w wolniejszej chwili przeczyscic smok, a nawet i caly bak, ale na razie jest ok. Dziekuje. 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam ja mam problem taki że silnik na biegu jałowym chodzi,bąbelków jakoś specjalnie nie ma ale jak pojadę gdzieś dalej z ok 3 km i wrzucę biegi od 3 do 5 to się zaczynają jaja silnik nie reaguje na gaz, poszarpuje i gaśnie i po otworzeniu maski pełno powietrza w wężyku od filtra do pompy , wiec po kręceniu z 2 min silnika odpala i widać że cały czas powietrze ciągnie . czy wie ktoś co może być przyczyną ? filtr wymieniany z miesiąc temu i przez ten czas było wszystko ok .Pozdrawiam!
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
tedexite, sprawdziłeś szczelność filtra, przewodów paliwowych? Poczytaj też to viewtopic.php?t=59865
Warsztat, naprawy Audi A6.