Witam! Koledzy mam taki problem! Już gdzieś na forum było to poruszane a raczej podobny problem! Chodzi o to że pali mi bezpiecznik nr 14 10A ten do elektrycznych szyb centralnego itd! Więc tak: kupiłem samochód i od początku był problem że fis nie widział prawych drzwi, przód i wszystko co się z tym wiążę czyli oświetlenia nie było po odwarciu tych drzwi itd! Do tego czasami pokazywał podczas jazdy że tylne prawe się otwierają ale dało się żyć postanowiłem z tym poczekać do wiosny! Teraz problem polega na tym że kiedyś zauważyłem że zamykając centralny alarm nie wydał żadnego dzwięku co zawsze miało miejsce! Oczywiście szyby też nie działały i oświetlenie w środku! Ale centralny dział choć podobno ten bezpiecznik jest odpowiedzialny też za centralny! Idąc dalej, spalony bezpiecznik OK, wymieniłem! po jakimś czasie widze żę mruga awaryjnymi jakby wył alarm, ale tylko mruga nie wyje! Okazuje się że spalił bezpiecznik! Jak wyjme bezpiecznik to autko mogę spokojnie zamknąc, centralny dział i już nie ma efektu migających awaryjnych! Czy przez awaryjne sygnalizuje jakiś błąd czy co? no wiec idzimy dalej! teraz się czasami tak dzieje że jak jade to czasami na fisie pokazuje jakbym miał wszystkie drzwi otwarte! I tak myśle, zauważyłem, żę ten bezpiecznik wywala chyba w czasie jak pokaże fis otwarte wszystkie drzwi! Włożyłem kiedyś 30A to po paru sekundach był tak gorący że nie mogłem go wyjąć! Zastanawie mie jeszcze fakt, dlaczego nie wydaje dzwieku alarm jak zamykam centralny skoro ten bezpiecznik nie jest odpowiedzialny za alarm? Jakieś czasry mary się podziało ostatnio! Miał ktoś z was coś podobnego, jakieś rady macie! może jak mam jakieś złe informacje odnoście zasad działnie alarmu tych bezpieczników to wyprowaźcie mnie z błędu! No i jeśli ktoś ma jakieś pomysły gdzie powinienem zajżeć i co sprawdzić to bardzo proszę! Z góry dzięki za zainteresowanie!
PS. Jesze dodam że jak fis pokazuje że są otwarte wszystkie drzwi do jak na zakręcie w lewo przyspieszę to pokazuję już tylko lewy tył!:)
[ A6 C5] Problem z paleniem bezpiecznika!
[ A6 C5] Problem z paleniem bezpiecznika!
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 16:09 przez PatrykP83, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki kolego! Napewno to sprawdzę tylko sytuacja nabrała zupełnie innego rozmiaru! Właśnie wracałem z pracy wszystko przez cały dzień było idealnie aż tu nagle zapaliły się jak zawsze na fisie wszystkie drzwi! pierwsze co to jadąc sprawdziłem czy mam światło w środku! Ledwo się żarzyło, więc mówie bezpiecznik jeszcze cały ale coś jest nie tak! Po chwili poczułem smrodek, zanim się zatrzymałem z bezpieczników już się dymiło a bezpiecznik nr 14 się stopił, poprostu się zlał! Zanim udało mi się go jakoś wyszarpać caoś zabuczało i centralka już nie dział! Gniazdo na bezpiecznik już padło, nie da się włożyć bezpiecznika bo niby jak! teraz muszę kupić chyba całą tą "puszkę" <szok> masakra! do tego nie wiem co z centralnym no bo niby wtedy jak mi wywalało bezpiecznik to centralny normalnie działał a teraz nie! Nie wiem co się dzieje, już mam dość! wie ktoś ile cała "puszka" na bezpieczniki kosztuje? POMOCY!!!! 

hej tez mialem ten problem po wlozeniu bezpiecznika 1-2min i juz byl spalony wymienilem modul komfortu i nic nie pomoglo wymienilem przekazniki i nic okazalo sie ze mam zwarcie pod fotelem kierowcy jescze dokladnie nie wiem w ktorym miejscu bo po odlaczeniu jednej malej wtyczki chyba od podswietlenia nog pasazera za fotelem kierowcy problem ustapil
sopellooo