Powitać.
Tak jak w tytule, problem polega na tym, iż auto za 3-10-15 razem reaguje na przekręcenie kluczyka. Czyli - wsiadam do auta, przekręcam kluczyk i auto nie kręci - zegary nie przygasają, wszystko wydaje się w porządku. Dopiero za n-tym razem, auto odpala - ale z miejsca i pracuje według mnie wzorowo.
W między czasie, wymieniłem akumulator na nowy. Temperatura zewnętrzna, też niema wpływu na palenie - czy jest 20 stopni na plusie, czy 1 na minusie, to wygląda tak samo. Auto mam od około miesiąca i to mój pierwszy diesel.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu - co do pytań o narzędzia, to dysponuję multimetrem i chwilowo niczym więcej...
Drugi problem, to ubywający płyn ze zbiorniczka wyrównawczego - tu też niema reguły. Uzupełniam płyn do poziomu, jak na zbiorniku, i albo trzyma poziom dwa tygodnie, albo trzeba go dolać za 4-5 dni. Co do podstawowego pytania - nie zauważyłem, aby auto kopciło na biało - przy gwałtownym przyspieszeniu, też nie kopci...
Audi A6C5 1,9 TDI - losowy problem z odpaleniem auta.
-
tomekaudi89
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: Inny
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
tomekaudi89
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: Inny
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Audi A6C5 1,9 TDI - losowy problem z odpaleniem auta.
Pierwszy problem rozwiązany. Powodem był chiński zamiennik rozrusznika. Po zamontowaniu używanego, problem został rozwiązany.