Cześć
Pacjent Audi a6 c7 2.0 tdi 2016 automat tiptronic
Słychać taki deliaktny świst/gwizd przy dodawaniu gazu ale dopiero od prędkości jakoś 120km/h i który występuje tylko i wyłącznie na 7 biegu bo jak przełączam na manual to na 6 biegu i niżej to nic nie słychać. Sprawdzaliśmy układ dolotowy i sprężarkę i wszystko było ok. I najwyrażniejsz gdzieś od skrzyni to słychać. Olej wymieniony był 42km temu ale nie mam pewności czy to były te dwa oleje bo to poprzedni właściciel.
Czy miał ktoś taki problem? Czy się martwić czy może zacząć od wymiany oleju. Po forach ktoś miał takie objawy ale nigdzie nie widziałem finalnie wyjaśnienia tematu.
Link do odsłuchu youtube.com/shorts/xPHydgcFX48?si=za0_5xOS4ucqRqsA
Giwzd/świst przy prędkościach powyżej 120km/h na 7 biegu
-
SzumiXX
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Giwzd/świst przy prędkościach powyżej 120km/h na 7 biegu
Cześć
poprawka:
Słychać taki deliaktny świst/gwizd przy delikatnym dodawaniu gazu ale dopiero od prędkości jakoś 130km/h i który występuje tylko i wyłącznie na 7 biegu bo jak przełączam na manual to na 6 biegu i niżej to nic nie słychać. Jak i równiez jak mocno przycisne pedał gazu to tez nie słychac.
Czy miał ktoś taki problem?
poprawka:
Słychać taki deliaktny świst/gwizd przy delikatnym dodawaniu gazu ale dopiero od prędkości jakoś 130km/h i który występuje tylko i wyłącznie na 7 biegu bo jak przełączam na manual to na 6 biegu i niżej to nic nie słychać. Jak i równiez jak mocno przycisne pedał gazu to tez nie słychac.
Czy miał ktoś taki problem?