Witam
Mam pytanie wczoraj podczas jazdy autem słyszałem od koła stukot jak by pociąg jechał i drżenie kierownicy do tego. Obojętnie czy idę na luzie czy hamuje i daje gazu. Niezależnie z jaka prędkością jadę. Zobaczyłem co się dzieje okazało się ze zsunęła mi się gumowa kajzera z przegubu. Dałem tam smaru ale nadal trzaska. Przegub był wymienimy 2 miesiące temu.
Co może być tutaj rozpalonego. Znowu przegub? Czy coś innego?

[ MANUAL] Audi A6 C5 stukanie przy kole
- yaszczur
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
 - Rocznik: 2001
 - Moje auto: S6 C5
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 4.2 326KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Tiptronic
 - Paliwo: Benzyna

Jeśli dłuższy czas jeździłeś ze zsuniętą osłoną, to do przegubu dostały się zanieczyszczenia, które go uszkodziły, nie ma tutaj znaczenia czy nowy, czy stary. 
Można próbować z ponownym nasmarowaniem, ale najpierw należałoby zdemontować przegub, rozebrać go, umyć, złożyć i dopiero nasmarować.

Można próbować z ponownym nasmarowaniem, ale najpierw należałoby zdemontować przegub, rozebrać go, umyć, złożyć i dopiero nasmarować.
Jakaś nowomowa?Blusik pisze:kajzera
Pozdrawiam...
						- Doc
 - Administrator

- Imię: Andrzej
 - Rocznik: 2006
 - Moje auto: A6 C6
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 2.7TDI 180KM
 - Napęd: FWD
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Diesel
 - Kontakt:

Blusik, przeguby z kosztem są serio małe, więc postaraj się. Lepiej zmienić niż dawać smaru, robota  i... od nowa.  

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce.  Kontakt z redakcją.