[Audi A6 1.8t 97] nie ma iskry na jednym cylindrze
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 1.8t 97] nie ma iskry na jednym cylindrze
witam wszystkich!posiadam audi a6 1.8t 97rok!mam problem z ustaleniem usterki!chodzi o to ze nie dziala mi jeden gar!nie daje mi iskry na 2 cylinder i nie dzial mi wtrysk paliwa tez 2<ten sam>sprawdzilem swiece cewki i sa dobre!prosze o jakies porady bo nie wiem co mam robic nie wiem gdzie jest problem dodam ze stalo sie to nagle podczas jazdy zavczymalem sie i gry ruszalem juz nie palil dobrze!z gory dzieki za rady!!!pozdrawaim!aha dodam jeszcze ze 3 mechanikow uwaza ze moze to byc problem z komputerem sterownikiem!jezeli to prawada czy mozna to jakos sprawidzi albo naprawic!
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez krol slaska, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
no ja rozumie ale wlasnie chodzi o to ze bylem na sprawdzeniu wczoraj i koles powiedziel ze cos jest nie tak z komputerem bo nie da sie go przesterowac i sprawdzic??nie wiem dokladnie bo wogule sie na tym nie znam i utrudnieniem jest to ze jestem w angli i tu nie pala sie zeby mi pomoc tylko mnie odsylaja dalej i dalej!!
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Warto sprawdzić przekaźnik stopnia mocy który jest umiejscowiony na obudowie filtra powietrza ,bo jeżeli pomimo zamiany miejscami cewek zawsze występuje na drugim cylindrze to obstawiam właśnie moduł .Jeśli masz pojecie o elektryce to powiem jak go sprawdzić jeżeli nie to lepiej nie dotykać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
witam cie kolego. ja miałem 3 miechy temu taki sam problem ,sprawdzałem to i owo i okazało sie że winny jest temu moduł zapłonowy,taka kostka co miesci sie po lewej stronie pod plastikiem,do której wczodzi 1na i wychodzi 1na kostka.koszt na allegro to 115pln.montujesz w 3min i działa jak nowy
[ Dodano: 2009-04-12, 08:20 ]
kurde teraz patrze że NORMALNIAK ci to na tacy podał masz wszystko pokazane
to na 100% to
[ Dodano: 2009-04-12, 08:25 ]
a tak na marginesie to ty mój ziomek jestes bo ja w pl na giszowcu mieszkałem..... :lol:

[ Dodano: 2009-04-12, 08:20 ]
kurde teraz patrze że NORMALNIAK ci to na tacy podał masz wszystko pokazane

[ Dodano: 2009-04-12, 08:25 ]
a tak na marginesie to ty mój ziomek jestes bo ja w pl na giszowcu mieszkałem..... :lol: