Dołączam film, na którym powinno być słychać.
[A6 C5 1.9 TDI] Dziwne odgłosy z silnika
[A6 C5 1.9 TDI] Dziwne odgłosy z silnika
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu mam pewien problem, a mianowicie zaraz po odpaleniu słychać jakieś dźwięki z komory silnika, słychać je tylko poniżej 1000 obrotów, podczas jazdy lub na biegu jałowym po dodaniu gazu (powyżej 1000 obrotów) jest cisza. Dźwięk ustępuje również po dłuższym rozgrzaniu silnika. Silnik to 1.9 TDI AFN. Macie jakiś pomysł? 
-
Flex 78
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C5 1.9 TDI] Dziwne odgłosy z silnika
Zobacz czy jak załąłczysz klimę to na wolnych obrotach to dzwięk znika. Miałem taki przypadek
Jeżeli jakoś mogę pomóc to dodam, że dzwięk uszkodzonego sprzęgła zrywnego sprężarki klimy brzmi tak (zmielone zostały gumki w sprzęgle klimy):
Jeżeli jakoś mogę pomóc to dodam, że dzwięk uszkodzonego sprzęgła zrywnego sprężarki klimy brzmi tak (zmielone zostały gumki w sprzęgle klimy):
michalbp pisze:Witam wszystkich, od jakiegoś czasu mam pewien problem, a mianowicie zaraz po odpaleniu słychać jakieś dźwięki z komory silnika, słychać je tylko poniżej 1000 obrotów, podczas jazdy lub na biegu jałowym po dodaniu gazu (powyżej 1000 obrotów) jest cisza. Dźwięk ustępuje również po dłuższym rozgrzaniu silnika. Silnik to 1.9 TDI AFN. Macie jakiś pomysł?
pozdro
-
Flex 78
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wymieniłem tylko gumy - takie gumowe amortyzatory i nastała cisza. Nie wiem jaki jest u ciebie rodzaj sprzegła. Sprawdż najpierw to co napisałem - najlepiej w 2 osoby, załączać i wyłączać klimę. W momencie zasprzęglenia klimy dźwięk ustawał
michalbp pisze:I wtedy cały kompresor czy tylko sprzęgło wymienić?
pozdro