Szyba przednia
- kamil216
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
 - Rocznik: 1998
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 1.9TDI 110KM
 - Napęd: FWD
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Diesel

Szyba przednia
Witam jakiś miesiąc temu szyba dostała "strzała" z kamienia podczas dojazdu do pracy. Na początku nie zwróciłem uwagi ale po wyjściu z roboty dopiero zauważyłem..  pęknięcie jest mniej więcej w tym miejscu https://zapodaj.net/d07be096820b0.jpg.html czy da się to naprawić czy w role wchodzi wymiana całej szyby ? Jeżeli tak jaki jest koszt wstawienia nowej?

- 

mat1324
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
 - Rocznik: 2011
 - Moje auto: A6 C6
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 3.0 CDYA 239KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Tiptronic
 - Paliwo: Diesel
 - Kontakt:

Niestety, ale tylko wymiana wchodzi w grę, która nie powinna przekroczyć 600 złotych 
.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.

takiego pęknięcia się nie naprawia, ale słyszałem ze na końcu pęknięcia nawiercali dziurę i całość rysy wraz z tą dziarą wypełniali bezbarwnym preparatem,  miałem dwa odpryski po kamieniach i w warsztatach śpiewali 150 od jednego odprysku, pojechałem do zakładu gdzie wymieniają szyby i wymieniłem przednią szybę na nową 30 min roboty 1 dzień schnięcia 230 zł za szybę i 70 za robociznę. szyba wiadomo nie oryginał ale jest zielona i z górnym pasem przyciemniającym, nowa szyba=świetna widoczność i przejrzystość