[ANB 1.8 150 KM] Podwyższone spalanie :(
[ANB 1.8 150 KM] Podwyższone spalanie :(
Witam, mam mały problem z moim autkiem. Wcześniej jadąc autostradą do 120km/h średnie spalanie wychodziło mi w granicach 8,5 - 8,7l na 100km. Niestety od dwóch tygodni spalanie wzrosło do 10l przy tej samej prędkości
Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie mam już pojęcia o co jej może chodzić 
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Hehe, Audi głupie nie jest. Ceny w dół, to spalanie w górę i finansowo pali tyle samo!
A poważnie, jeśli nie masz żadnych podejrzeń, to pod uwagę brałbym w kolejności podstawowe rzeczy: filtr powietrza, olej, hamulce (sprawdź, czy koła się nie grzeją) i cokolwiek innego, co może powodować opory podczas jazdy. Nic lepszego ze łba nie wymyślę. Mam nadzieję, że to jakiś błahy problem.
PZDR
A poważnie, jeśli nie masz żadnych podejrzeń, to pod uwagę brałbym w kolejności podstawowe rzeczy: filtr powietrza, olej, hamulce (sprawdź, czy koła się nie grzeją) i cokolwiek innego, co może powodować opory podczas jazdy. Nic lepszego ze łba nie wymyślę. Mam nadzieję, że to jakiś błahy problem.
PZDR
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: