Błędów nie da się wykasować, wracaj od razu po ponownym wejściu do sterownika.Address 55 -------------------------------------------------------
Controller: 4B0 907 357
Component: LEUCHTWEITEREGLER D003
Coding: 00006
Shop #: WSC 02325
2 Faults Found:
00776 - Level Control System Sensor: Left Front (G78)
31-00 - Open or Short to Ground
00774 - Level Control System Sensor: Left Rear (G76)
31-00 - Open or Short to Ground
Nie przejmowałem się nimi wcześniej gdyż światła normalnie działały i nic się nie działo. Jakiś czas temu lewy xenon zaczął świecić na fioletowo, dodam że jak tylko włączę światła to oba świecą normalnie a po jakiś 30 sekundach lewy zaczyna świecić na fioletowo. Przedwczoraj zaczął świecić normalnie, potem całkiem zgasł i na fisie pojawiła się żółta kontrolka żarowki. Dziś jest tak że raz świeci raz nie, raz pokazuje na fisie błąd raz nie pokazuje a xenon jeśli świeci to tak trochę na niebiesko. Xenony raczej oryginalne skoro Vag wyrzuca błędu i nie mam pokrętła od regulacji świateł w kabinie.
Z tego co wyczytałem to poprostu padła mi żarówka a kupić powinienem Philips D2S 85122 z tym, że jest jeszcze jakiś parametr w xenonach typu 4300 ale nie wiem za bardzo o co w tym chodzi bo nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z xenonami, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić? Na moich xenonach w nocy w trasie trochę mi ciemno więc zastanawiam się czy nie lepiej kupić jakieś mocniejsze.
I czy ktoś wie co to za błędy i czy mogą mięć one coś wspólnego z awarią żarówki?