łapa, mocowanie skrzyni biegów
łapa, mocowanie skrzyni biegów
Witam wszystkich Kolegów,
Z racji tego, że jestem nowy to się najpierw przedstawię
Mam na imię Marcin i posiadam Audi A6 C5 z 2004r. 1,9TDI AVF 131KM ze skrzynia manualną 6-cio biegową
Koledzy szukam prawej łapy, mocowania skrzyni biegów o nr 8D0 399 114 AH, gdyż moja pękła, a nigdzie nie mogę dostać używanej, a nowa jest dostępna tylko w serwisie.
Może ktoś z Was posiada takową lub wie gdzie można by taką dostać??
Z racji tego, że jestem nowy to się najpierw przedstawię
Mam na imię Marcin i posiadam Audi A6 C5 z 2004r. 1,9TDI AVF 131KM ze skrzynia manualną 6-cio biegową
Koledzy szukam prawej łapy, mocowania skrzyni biegów o nr 8D0 399 114 AH, gdyż moja pękła, a nigdzie nie mogę dostać używanej, a nowa jest dostępna tylko w serwisie.
Może ktoś z Was posiada takową lub wie gdzie można by taką dostać??
witam kolege
sadze ze jesli na allegro nie mozesz znaleść to w serwisie kupuj i sie nie zastanawiaj cena servisu to ok 200 zl ja u siebie kupywałem i zapłaciłem mniej niz na allegro
mozesz szukac cześci o nr 8D0399108AN bo etka podaje ze twoja jest wycofana i mozna tej co ja podaje uzyć jako zamiennik
sadze ze jesli na allegro nie mozesz znaleść to w serwisie kupuj i sie nie zastanawiaj cena servisu to ok 200 zl ja u siebie kupywałem i zapłaciłem mniej niz na allegro
mozesz szukac cześci o nr 8D0399108AN bo etka podaje ze twoja jest wycofana i mozna tej co ja podaje uzyć jako zamiennik
Witam. Podobnie jak kolega wyżej szukam łapy do skrzyni biegów do audi a6, 99r 2.8 manual, i tu mam pytanie czy np. od automatu 2.8 będzie pasować lub od wersji np. 2,4??jak nie znajdę w najbliższym czasie zostaje serwis ale może ktoś coś doradzi..pozdr
[ Dodano: 2013-09-20, 22:03 ]
Czytałem tu na forum że niby 2,4 i 2,8 maja te same skrzynie wiec i mocowanie skrzyni jest pewnie to samo...ktoś może to potwierdzić?bo 2,4 na części w manualu znaleźć to nie problem...
[ Dodano: 2013-09-20, 22:03 ]
Czytałem tu na forum że niby 2,4 i 2,8 maja te same skrzynie wiec i mocowanie skrzyni jest pewnie to samo...ktoś może to potwierdzić?bo 2,4 na części w manualu znaleźć to nie problem...
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Damian,
Od automatu nie podejdzie mocowanie zwyczajnie jest inne, jeżeli natomiast chodzi o manual (głowy nie dam), ale jak pamiętam są dwa rodzaje dla tego typu skrzyń biegów w zależności od kodu skrzyni biegów, przynajmniej tak to wygląda w katalogu. Poza tym, której części szukasz (strona montażu) L/P?
Od automatu nie podejdzie mocowanie zwyczajnie jest inne, jeżeli natomiast chodzi o manual (głowy nie dam), ale jak pamiętam są dwa rodzaje dla tego typu skrzyń biegów w zależności od kodu skrzyni biegów, przynajmniej tak to wygląda w katalogu. Poza tym, której części szukasz (strona montażu) L/P?
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli tak to możliwe w każdym razie Etka podaje tak- 8D0 399 113AB i drugi nr z końcówką AG dziwne, ponieważ na rysunku to dwie różne części.nanek4 pisze:Szukam lewej strony...w zasadzie gadałem z mechanikiem i mówił, że od 2,4 powinna być ok...wiec chyba zamówię taka...te 40-50zł można zaryzykować bo każdy co sie nieco orientuje mówi że skrzynia jest identyczna...
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
Tak na pewno ktoś odpowie i znowu będę to jananek4 pisze:Eh ja dalej się motam z tą łapa...bo nikt nie wie co mam tam założyć...patrzyłem na oznaczenia skrzyni i mam taką EHV 0365...z tego co znalazłem na internecie jest to od 1.8?ktoś może coś powiedzieć więcej na ten temat?
Pokazuje, że to mocowanie do auta z silnikiem o pojemności 1.8 ponieważ skrzynie o oznaczeniu EHV były montowane do aut z takimi właśnie motorami, jeżeli masz rzeczywiście skrzynie biegów o podanym oznaczeniu to na 95% masz część o nr, jaki podałem (tan z końcówką AB).
Tutaj masz zdjęcie skrzyni i łapy/mocowania:
http://img02.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3549607274
http://nozy.w.interii.pl/lapa/1.jpg
http://nozy.w.interii.pl/lapa/2.jpg
http://nozy.w.interii.pl/lapa/3.jpg
Nie widzę żadnego problemu - żebyś był pewny podjedź na jakiś warsztat lub kanał lub podnieś bokiem auto i sprawdź wzrokowo a na pewno sprawa będzie jasna.
Pozdrawiam.