Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 Avant] Nakładki progów RS6 oraz zderzak od RS6 do A6C

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
mmiisiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 Avant] Nakładki progów RS6 oraz zderzak od RS6 do A6C

Post autor: mmiisiek » 16 maja 2013, 11:38

Na wstępie: Modyfikuję czarne A6C6 3.0 TDI (silnik już wzmocniony), Tył od Rs6 wraz z końcówkami wydechu (wykonano), ledy po lifcie przód i tył.

Bieżące plany:

1. Zmiana standardowego zderzaka - obecnie: s-line z grilem S6
Obrazek

* Rozważałem też dokładki, spoiler pod zderzak, ale do wersji s-line nie znalazłem nic co by pasowało. Poprawcie mnie proszę, jeżeli jakaś dokładka do tego modelu istnieje!
* Jeżeli nie ma dokładek to zdecydowany jestem na podmianę na zderzak RS6. Tutaj mam kilka wątpliwości:
- Co zakupić oprócz samego zderzaka i czy będzie z Nim bardzo dużo problemów?
- Jak kwestia mocowania? Czy serwisy samochodowe poradzą sobie z tym tematem? Jaki dodatkowy osprzęt powinienem zakupić aby było jak najmniej kombinowania?
- Jak rozwiązać kwestię halogenów, są w obecnej wersji a w RS6 chyba nie występowały takie kratki

2. Dołożenie nakładek progów od RS6
- Chcę zakupić oryginalne progi od RS6
Obrazek

- Czy progi będą pasowały do A6C6? Czy mocowania przewidują taką wersję? Ktoś zna ten temat?

Będę wdzięczny za pomoc i odpowiedzi. Postaram się rozwijać temat i publikować zdjęcia wszystkich modyfikacji oraz uzyskaną od forumowiczów wiedzę.

Awatar użytkownika
mario-975
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mario-975 » 16 maja 2013, 12:21

mmiisiek, co do zderzaka to jeżeli chcesz mieć RS to jest mały problem ponieważ RS-owy zderzak jest szerszy i trzeba go poprzerabiać,no chyba że błotniki wymienisz <rotfl> Jeżeli chodzi o halogeny to z takim nastawieniem na mody w kierunku RS mogłeś zmienić reflektory na RS które mają właśnie tam zamontowane halogeny.Co do progów to sam jestem ciekawy???
Mody za przyzwoleniem mojej żonki :

mmiisiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mmiisiek » 16 maja 2013, 20:18

Zgodnie z prywatną sugestią mario-975 zdecydowany jestem raczej aby założyć zderzak a6 po lifcie ze względu na brak konieczności dodatkowych przeróbek.
Efekt docelowy: Obrazek

Odnośnie punktu 1: Czy powinienem zakupić coś oprócz Zderzak Przedni kompletny (wraz z pompkami spryskiwaczy lamp które są inne)?
Lampy Przednie skrętne bixenon LED kompletne już posiadam i są poprawnie zainstalowane;)
- Czy halogeny nie będą wymagały jakichś przeróbek?
- Czy wszystkie uchwyty mocujące pasują w tych wersjach bezproblemowo?
- Czy mój obecny grill od S6 będzie pasował? Opcję założenia czarnego od RS6 mógłbym wtedy przemyśleć w późniejszym terminie.

Odnośnie pkt. 2
Czy ktoś orientuje się, czy jest możliwość dołożenia nakładek progów RS6?

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja