Pozdrawiam, dzieki.
[A6 C6 AVANT] Zalany sprzęt w bagażniku-MMI:(
Suszenie nic nie dało , znalazlem wzmacniacz z takim samym numerem ale ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu ciagle nie mam pelnego dzwieku. Navi i tel dziełaja natomiast cd i radio milczą
. Cd i radio działaja poprawnie zmieniają i wybieraja poprawnie . Co mnie zastanawia to to ze, w Navi i Cd słychac jedynie w 1L przednim glosniku ale mozna regulowac głosnosc . Probowalem zresetowac MMI i glosniki ale nic nie dało . Czy to znaczy ze powinienem zakodovac ten wzmacniacz w mojej Smoczycy ( mam na mysli Audika
?
-
DominikA6C6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Dominik
- Rocznik: 2019
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 DLZA 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
komunikat Radio is not installed
Witam dziś rano wsiadłem do samochodu i radio normalnie grało przejechałem 40 km zostawiłem samochód pod domem i po upływie kilku godzi wróciłem do samochodu odpalam auto a tu komunikat Radio is not installed......
Przeczytałem co może być przyczyną że zalana elektronika ale właśnie sprawdziłem prawy boczek w bagażniku oraz lewy i kompletnie nie ma śladu wody ani nawet wilgoci, wróciłem do domu zostawiłem auto na 10 minut w garażu wróciłem odpalam auto i wszystko jest już oki......o co chodzi może ktoś coś podpowiedzieć......
Zaznaczam auto kombi wyciągnąłem boczki i tam gdzie wzmacniacz i tam gdzie są lewarek i klucze jest sucho nie ma wody wszystkie gąbki suche i przewody też, odchyliłem lewą tylną osłonę ostatniego słupka i tam też jest sucho zaznaczam że tylnego spryskiwacza kompletnie nie używam......
Przeczytałem co może być przyczyną że zalana elektronika ale właśnie sprawdziłem prawy boczek w bagażniku oraz lewy i kompletnie nie ma śladu wody ani nawet wilgoci, wróciłem do domu zostawiłem auto na 10 minut w garażu wróciłem odpalam auto i wszystko jest już oki......o co chodzi może ktoś coś podpowiedzieć......
Zaznaczam auto kombi wyciągnąłem boczki i tam gdzie wzmacniacz i tam gdzie są lewarek i klucze jest sucho nie ma wody wszystkie gąbki suche i przewody też, odchyliłem lewą tylną osłonę ostatniego słupka i tam też jest sucho zaznaczam że tylnego spryskiwacza kompletnie nie używam......
-
Kamil Baran
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Panowie potrzebuję pomocy. Wczoraj pękł mi wężyk sprzęt zalany:( Z wężykiem oczywiście sobie poradzę ale co dalej? Muszę kupić wszystko po kolei (wzmacniacz, navi, tuner? czy pojedynczo bo może coś ocalało? Może ktoś ma na sprzedaż w dobrej cenie?? nr tunera miałem taki 4F0 035 541 B czy tylko taki będzie pasował?
-
rafal_m
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Po pierwsze odlacz to od pradu, po drugie wez np. szczoteczke do zebow i wyczysc za pomoca alkoholu izopropylowego dokladnie srodek... albo jakiego kolwiek spirytusu im szybciej to wyczyscisz tym lepiej, a pozniej wszystko dokladnie wysusz ... wzmacniacz ktory jest na pierwszym miejscu prawie zawsze da sie uratowac (trzeba troche polutowac i czasami miec II na dawce). Jak odepniesz jedna rzesz z magistrali swiatlowodowej reszta nie bedzie dzialac bo musi byc zamkniety ring swiatlowodwy;;)
-
Kamil Baran
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 2004
- Skrzynia: Tiptronic
-