[a6 c5]wymiana ślizgów
[a6 c5]wymiana ślizgów
witam serdecznie,poszukuję instrukcji wymiany ślizgów szyby bez jej wyjmowania pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Mi pękł jeden, z własnej głupoty pozbyłem się drugiego i zaklinowałem linkę na rolce, no ale udało się przynajmniej linkę odblokować. Numer oryginału to tak jak na zdjęciu 4B0 837 463B, koszt oryginału w Mielcu 21zł/szt. Co do założenia to ja poradziłem sobie "na czuja" bez lusterka i bez ściągania ramki, uważam że to jest nie potrzebne-linkę można spokojnie ten 1cm odchylić. Poradziłem sobie cienką taśmą stalową nałożoną na linkę, nie zeszło pół godziny, tylko tak jak pisze aras123-trzeba przegwintować spinkę śrubką na sucho. Na grzechotkę jest mało miejsca ale ja wziąłem bita t20, taśmę izolacyjną i mały kluczyk (na bita). Skleiłem taśmą i manewry są dużo łatwiejsze.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Odgrzeje temat ! Mam pytanie do Was odnośnie odnośnie podnośnika szyby z linkami! bo jest on do ramki w którą wchodzi szyba przymocowany nitami ! i teraz moje pytanie czy można przykręcić to na śrubki czy koniecznie muszą być nity? !
[ Dodano: 2017-08-11, 12:00 ]
sprawa załatwiona ! trochę czasu zeszło bo praca itd .
ale wracając do tematu ...
cały mechanizm podnoszenia szyb czyli prowadnice z linkami tylko na nity!
ja użyłem 4,8mm x 23 mm i trzyma elegancko!
Odgrzeje temat ! Mam pytanie do Was odnośnie odnośnie podnośnika szyby z linkami! bo jest on do ramki w którą wchodzi szyba przymocowany nitami ! i teraz moje pytanie czy można przykręcić to na śrubki czy koniecznie muszą być nity? !
[ Dodano: 2017-08-11, 12:00 ]
sprawa załatwiona ! trochę czasu zeszło bo praca itd .
ale wracając do tematu ...
cały mechanizm podnoszenia szyb czyli prowadnice z linkami tylko na nity!
ja użyłem 4,8mm x 23 mm i trzyma elegancko!
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich.
Ponownie odgrzewam kotleta
Co do ślizgów szyby i numerów które padły wcześniej, to wszystkie są identyczne, chodzi mi głównie o przednie drzwi, nie ma różnicy czy lewe czy prawe i z której strony w drzwiach lewych lub prawych?
Dodam że u mnie jest problem z szybą w drzwiach kierowcy, tzn. narazie chyba początek bo niekiedy zwalnia w górnej części, ale myślę że z czasem będzie gorzej i zacznie się cofać jak to opisują poszczególne przypadki, więc lepiej zapobiegać niż leczyć
Ponownie odgrzewam kotleta
Co do ślizgów szyby i numerów które padły wcześniej, to wszystkie są identyczne, chodzi mi głównie o przednie drzwi, nie ma różnicy czy lewe czy prawe i z której strony w drzwiach lewych lub prawych?
Dodam że u mnie jest problem z szybą w drzwiach kierowcy, tzn. narazie chyba początek bo niekiedy zwalnia w górnej części, ale myślę że z czasem będzie gorzej i zacznie się cofać jak to opisują poszczególne przypadki, więc lepiej zapobiegać niż leczyć