po założeniu go, wystawał mi lekko prawy bok ale że mnie mam garażu ocieplonego ani grzanego dziś podjechałem do mechanika żeby zobaczył klosz, auto zostawiłem u niego a dowiedziałem się że klosz wersji Angielskiej nie będzie bo świeci inaczej.
Klosze przednie
-
icedfan
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Klosze przednie
witam zamówiłem na allegro klosz przedni Prawy wersja angielska (skusiła mnie cena) 100 zł
po założeniu go, wystawał mi lekko prawy bok ale że mnie mam garażu ocieplonego ani grzanego dziś podjechałem do mechanika żeby zobaczył klosz, auto zostawiłem u niego a dowiedziałem się że klosz wersji Angielskiej nie będzie bo świeci inaczej.
to prawda?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mają, ale to tylko sprawia że strumień światła jest prosty (jak w USA) czyli: w aucie masz światła idące tak _/_/ (ruch prawostronny, np Europa), a po przesunięciu dźwigni robisz tak _ _ (USA), a ruch lewostronny jest tak \_\_ (Wielka Brytania, Irlandia itp.) i taką lampę ma w rękach kolega icedfan.dukosz pisze:soczewki powinny mieć wewnątrz lampy możliwość zmiany przesłony odcinającej światłocień...sprawdź sobie w lampie.
Tę dźwignie używa się gdy auto z UK porusza się po Europie lub odwrotnie - ma to na celu nie używanie części światła, które normalnie oświetla pobocze, gdyż przez zmianę ruchu lewostronnego na prawostronny (lub odwrotnie) oślepia ona jadących z naprzeciwka.
-
dukosz
- Forum Audi A6 / A7

w A4 mam możliwość zmiany na ruch prawostronny właśnie poprzez dźwigienkę zachowując poprawne odcięcie.
gdy zajrzałem do wnętrza lampy w trakcie zmiany, widziałem jak przesłona obraca się/kładzie zmieniając linię odcięcia tzw. lustrzane odbicie...sama Elsa też pokazuje jak zmienić...
jak znajdę zdjęcie, pokażę że soczewki mogą mieć obie przesłony na raz.
gdy zajrzałem do wnętrza lampy w trakcie zmiany, widziałem jak przesłona obraca się/kładzie zmieniając linię odcięcia tzw. lustrzane odbicie...sama Elsa też pokazuje jak zmienić...
nie pisze nic TYMCZASOWOÂŚCI zmiany...Sprawdzić położenie dźwigni przestawiającej -1- na obu reflektorach.
l Dźwignia w dół = ruch lewostronny.
l Dźwignia w górę = ruch prawostronny.
- W razie potrzeby odchylić dźwignię aż do zablokowania w wymagane położenie -patrz strzałka-.
- Zabezpieczyć pokrywę obudowy sprężynami mocującymi.
jak znajdę zdjęcie, pokażę że soczewki mogą mieć obie przesłony na raz.
Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko