Witam
niestety przy wczorajszej wymianie zawieszenia od strony kierowcy przy wybijaniu sruby z tz bana uszkodziłem przerwałem kabel najprawdopodobniej idacy do ABS , chodzi o kabel idacy koło metalowych przewodów najprawdopodobniej sa one od paliwa
po złozeniu zawieszenia odapliłem auto przejechalem 20m i zaczeły pikac kontrolki ABS brake i dozy wykrzynik na fisie
co mam zrobic szukac nowego kabla czy moge go połaczyc i zaizolowac np opaskami termo kurczliwymi ?
pozdrawiam i proszę o pomoc :<
przerwany kabel , pomocy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
boje sie ze będzie od groma roboty z wymiana tego a nie mam kanału w domu , jeszcze nawet nie wiem jak zdiagnozować z której to strony ten czujnik ma przerwany kabel , zaraz podepne pod kompa i zobacze moze on powie ktory to czujnikAndi 2.5 tdi pisze:Witam , najlepiej byloby kupic nowy przewodraftor pisze: co mam zrobic szukac nowego kabla czy moge go połaczyc i zaizolowac np opaskami termo kurczliwymi ?
pozdrawiam i proszę o pomoc :<.
Jezeli chcesz lutowac i izolowac koszulkami termokurczliwymi pamietaj ze koszulka termokurczliwa po podgrzaniu utwardza sie , lepiej jej nie stosowac w miejscach gdzie kable pracuja.
Oryginalna izolacja tego przewodu jest miekka - Twoje auto = wybor nalezy do Ciebie.
[ Dodano: 2012-06-24, 16:41 ]
Przerwany kabel to był kabel masy od zaworu LPG , czujnik ABS był ok tylko podczas wymiany musiałem cos ruszyc wyjołem go oczysciłem i jest juz ok

pozdrawiam