Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6C5] problem z szyba przednia i tylnia po wizycie w myjni

Elektryka
ODPOWIEDZ
matelek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

[A6C5] problem z szyba przednia i tylnia po wizycie w myjni

Post autor: matelek » 25 maja 2012, 20:36

Panowie,

odebralem auto z myjni po wymyciu srodka auta.
zauwazylem ze podczas jazdy cos zaczelo cykac, po dojechaniu do domu zauwazylem ze nie dziala tylnia szyba lewa z panela kierowcy (mam ten przelacznik blokady zrobiony bez tej sprezynki) oraz szyba kierowcy nie idzie do gory ( w dol dziala).
Rozebralem panel do sterownia szybami przy kierowcy troche mokry aale to chyba normalne - przesuszylem suszarka , zdjolem boczek silnik suchy , poskrecalem wszysto i dalej to samo.
Po odpieciu tego panela do sterowania szybami i zamknieciu szyb z pilota slychac cykanie (chyba silnik startuje bo bardzo cieply byl)
Czyli gdzies jest chyba zwarcie ? co sprawdzic ? wtyczka przy silniku sucha , wtyczka przy panelu sterownia w drzwiach troche mokra byla.

moze jakies pomysly ?

I jeszcze jedno - czy moge isc do gosci z myjni i powiedziec im zeby zwracali kase za wynikle uszkodzenia ?
Czy mam do tego prawo ?

edit, przeszukujac forum w starszych tematach byl poruszony problem przerwanych kabli , czy u mnie moze byc to samo ?
jak tak to jak te kable sprawdzic gdzie sie przerwaly ?

edit 2 : sprawdzilem modul komfortu, suchy jak pieprz.

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 26 maja 2012, 17:31

Kasy raczej Ci nie oddadzą. Ja kiedyś jak oddałem auto do prania tapicerki miałem podobnie. I odrazu gość zaznaczał,że pranie może uszkodzić elektrykę. Szyby się same zamykały i otwierały. Potem nie działały w ogóle. U mnie pomogło wyjecie panelu sterowania szybami i porzadne wysuszenie go.

matelek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: matelek » 26 maja 2012, 17:56

No wlasnie mi gostek o niczym nie wspominal , pytal sie tylko czy odciecie jakies ukryte jest - ale to standard pytanie . Wiec skoro nie zostalem poinoformowany ze takie cos moze miec miejsce to chyba moge jakos dochodzi zwrotu ? Tak mi sie na chlopski rozum wydaje .

Co do panela - dzis rozebralem vboczek od drzwi kierowcy , posprawdzalem kable to samo w tylnich drzwiach , Panel od kierowcy rozebralem jeszcze raz przeczysicelem , poslkladalem i teraz nie dziala tylko tylnia szyba za kierowca - opuszcznie, do gory dziala. Z guzika od tylnich drzwi wszystko chodzi 0 tak samo wszystkie ine szyby.
Nie zaobserwowalem rowniez aby szyba od keirowcy chciala sama dzialac , tzn nie ma juz tego cykania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja