Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ A6 C5 2.5 Tdi] Falują obroty w czasie jazdy oraz kilka inn

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
emcetdbc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 2.5 Tdi] Falują obroty w czasie jazdy oraz kilka inn

Post autor: emcetdbc » 05 cze 2011, 16:02

Witam. Od 2 tyg jestem posiadaczem Audi 2.5 Tdi 2002

Zauważyłem parę rzeczy które mnie męczą i krótko je opisze:

1. Gdy jadę stałą prędkością obroty potrafią mi falować tzn, przy 70km/h przy 1400rpm obroty skaczą 1400-1500 zrobi tak z 2 razy pod rząd i jest na jakąś minutę spokój i znów powtórka.

2. Czy to normalne że np przy starcie auto rusza powoli i po chwili dostaje dopiero kopa.?? Mimo że pedał jest mocno wduszony.

3. Tylko na rozgrzanym silniku gdy powoli ruszam (np w korku) gdy przerzuca biegi z 2 na 3 lekko szarpnie. Wczoraj po raz pierwszy gdy ruszałem ze świateł mocno szarpnął z 1 na 2 , i z 2 na 3 . Co może być tego powodem?? Olej ?? Czy coś poważniejszego??

4. Jak wymienić czujnik parkowania?? Jeden jest przepalony, wyciągnąłem go z zderzaka i nie mogę rozłączyć żeby podmienić.

5. Chcę kupić kabel do Vaga gdzie mogę go dostać?? Polecicie mi coś np z Allegro?? oraz gdzie jest gniazdo gdzie podłącza się kompa??

Pozdrawiam

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 05 cze 2011, 19:22

Witam kolego gniazdo podłączenia kompa masz pod deską rozdzielczą po lewej stronie jak zaglądniesz pod deske znajdziesz blisko otwierania maski,kabel kupiłem tego typu działa dla moich potrzeb wystarcza http://allegro.pl/interfejs-vag-kkl-vw- ... 60151.html Co do ruszania to myśle że to normalne turbo dziura a skrzynia sprawdź poziom oleju u kogoś kto zna się na multitronicu na reszte pytań może koledzy odpowiedzą ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja