witam.
mój problem polega na tym iż:
wymieniłem wałki rozrządu cały komplet wraz z rozrządem(wszystkie potrzebne do tego rzeczy)
i mój problem tkwi w tym że puka mi coś z lewej strony silnik mechanik powiedzieł że jest to wtrysk sterujący.
silnik AKN 2.5 tdi 180km quattro 2001 rok
proszę o pomoc jak można to zdjagnozować zę właśnie ten wtrysk padł i jakie koszta sa wymiany i czy trzeba wymianiać wszystkie wtryski czy tylko popsuty??dodam zę samochód odpala bardzo ładnie i nie kopci i ze spalaniem nie ma tragedi.
(czy ktoś orjętuje się czy jest ktos nie daleko co zajmuje się tym dosyć czesto i ma o tym pojęcia trochę??jestem z Ostrołęki)
bardzo proszę o pomoc
[ A6 C5 2.5 Tdi] pukanie z lewej strony silnika proszę o pom
-
- Forum Audi A6 / A7
Na zapalonym silniku, otworz maske weź klucz 17, i odkręc lekko przewod paliwowy na 1 wtrysk, jezeli wystąpią jakies drgania i dziwny glos silnika to znaczy ze wtrysk jest sprawny!, potem zakręc go i sproboj kolejny, az tak sprawdzisz wszystkie. Jezeli po odkręceniu niema zadnej zmiany w pracy silnika to znaczy ze jest padaka 
A Sterujący wtrysk znajduje sie po lewej stronie (pasażera) bodajze ostatni lub środkowy (sprawdz po przewodzie ktory wychodzi spod dekla klawiatury
pozdrawiam 

A Sterujący wtrysk znajduje sie po lewej stronie (pasażera) bodajze ostatni lub środkowy (sprawdz po przewodzie ktory wychodzi spod dekla klawiatury

-
- Forum Audi A6 / A7
to jednak do końca nie widziałeś wszystkiego kolego bo dane się zgadzają AKN 180 km.
dziękuje za rade spróbuje tak jak mówisz
[ Dodano: 2011-05-23, 21:39 ]
wszystko jest git tak jak mówisz patrzyliśmy to. ten wtrysk sterujący nie chce się ustawić poprostu wariuje raz podaje dobrą dawke a raz za dużą. i tak jak mówisz on znajduje się po lewej stronie od pasażera. a reszta jest ok. i to właśnie on czasem puka. a może znacie kogoś dobrego kto się orietuje troche w tym. najlepiej żeby to były okolice Ostrołęki lub warszawy
dziękuje za rade spróbuje tak jak mówisz
[ Dodano: 2011-05-23, 21:39 ]
wszystko jest git tak jak mówisz patrzyliśmy to. ten wtrysk sterujący nie chce się ustawić poprostu wariuje raz podaje dobrą dawke a raz za dużą. i tak jak mówisz on znajduje się po lewej stronie od pasażera. a reszta jest ok. i to właśnie on czasem puka. a może znacie kogoś dobrego kto się orietuje troche w tym. najlepiej żeby to były okolice Ostrołęki lub warszawy
-
- Forum Audi A6 / A7