[Allroad C5] nowe amortyzatory przód
[Allroad C5] nowe amortyzatory przód
Koledzy ! Potrzebuje amory do allroada do przodu ,nie chce zakładac uzywanych a z tego co słyszałem akurat te amory nowe sa dostepne tylko w ASO .Cena jednago to 1400 pln.Moze ktos zna jakies tansze zródło?
Chodzi o sam amortyzator czyli to co jest jakby w srodku miecha.
dzieki!pozdrawiam wszystkich fanów audi
Chodzi o sam amortyzator czyli to co jest jakby w srodku miecha.
dzieki!pozdrawiam wszystkich fanów audi
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 12:10 przez petruczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Petruczi, obawiam się, że nie ma alternatywy...
Albo newki z ASO, albo używki z alledrogo. Sam szukałem ostatnio i niestety nie znalazłem żadnej alternatywy. Bardzo bym jednak się ucieszył, gdyby się okazało, że jednak jestem w błędzie i jest jakaś sensowna i tańsza alternatywa.
Przy okazji podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego i rozszerzę nieco pytanie.
Czy te amortyzatory (nie miechy, tylko to co w środku) z Allroada C5 można zastąpić nowszymi z C6? Orientuje się ktoś?
Pytam, bo z C6 można często dostać w niezłej cenie używane i na pewno będą w lepszym stanie niż używki z C5
Mi konkretnie chodzi o tył, ale dobrze było by wiedzieć jak to się ma z przodem również.
Albo newki z ASO, albo używki z alledrogo. Sam szukałem ostatnio i niestety nie znalazłem żadnej alternatywy. Bardzo bym jednak się ucieszył, gdyby się okazało, że jednak jestem w błędzie i jest jakaś sensowna i tańsza alternatywa.
Przy okazji podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego i rozszerzę nieco pytanie.
Czy te amortyzatory (nie miechy, tylko to co w środku) z Allroada C5 można zastąpić nowszymi z C6? Orientuje się ktoś?
Pytam, bo z C6 można często dostać w niezłej cenie używane i na pewno będą w lepszym stanie niż używki z C5
Mi konkretnie chodzi o tył, ale dobrze było by wiedzieć jak to się ma z przodem również.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Moze sie okazać ze na diagnostyce amorki wyjdą ok,A czy czasem te bujanie nie nastąpilo po zmianie opon na zimowe.
;http://www.arnottindustries.com/part_AU ... id124.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dzięki za linkakrzys19600 pisze:Moze sie okazać ze na diagnostyce amorki wyjdą ok,A czy czasem te bujanie nie nastąpilo po zmianie opon na zimowe.
Zawsze to trochę taniej wyjdzie.
Jeśli chodzi o zimowe opony, to fakt, że mam kiepskie, ale na takich już mojego allroad'a kupiłem i nie wiem jak się zachowywał na letnich.
Podczas jazdy po dziurawej nawierzchni autem rzuca na boki. Jak rozhuśtam tył na parkingu, to amortyzatory powinny szybko to bujanie wytłumić. U mnie niestety chwilkę to trwa i auto po takim rozbujaniu tyłu góra-dół, zaczyna bujać na boki. Tak jakby amortyzatory pochłaniały energię z różną siłą...
-
- Forum Audi A6 / A7
[quote="mariusz888"][quote="petruczi"]Stuka i puka ale i tak juz mniej po wymianie dwóch wahaczy.Mam wrazenie ze w zakretach sie przechyla za bardzo no i mechanik który wymieniał wahacze powiedział ze amory do wymiany z przodu.[/quote]
u mnie tez pukaja i tak zwlekam z wymiana
a po czym mechanik stwierdzil ze do wymiany?[/quote]
jak te wahacze wymieniał to rozkrecił to wszystko i pooglądał dokładnie , no i z jazdy. I mówi ze to pukanie na bank z amorów. Ale moze rzeczywiscie lepiej jechac i zrobic test amorów na poczatek jak radzi Krzys19600 bo On tego na trzęsawce nie testował
Dodano: 2011-02-14, 21:15
chyba nie wiem jak cytowac
u mnie tez pukaja i tak zwlekam z wymiana
a po czym mechanik stwierdzil ze do wymiany?[/quote]
jak te wahacze wymieniał to rozkrecił to wszystko i pooglądał dokładnie , no i z jazdy. I mówi ze to pukanie na bank z amorów. Ale moze rzeczywiscie lepiej jechac i zrobic test amorów na poczatek jak radzi Krzys19600 bo On tego na trzęsawce nie testował
Dodano: 2011-02-14, 21:15
chyba nie wiem jak cytowac
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
u mnie wyszly idealnie po 80% wiec tym sie nie ma co sugerowacpetruczi pisze:jak te wahacze wymieniał to rozkrecił to wszystko i pooglądał dokładnie , no i z jazdy. I mówi ze to pukanie na bank z amorów. Ale moze rzeczywiscie lepiej jechac i zrobic test amorów na poczatek jak radzi Krzys19600 bo On tego na trzęsawce nie testował
allroad 3.0 ASB
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
allroad 2.5tdi AKE
a6 2.8Q ACK sedan
a3 8L ALH
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7