A wiec po załączeniu tego urządzenia zapala sie climatronic i uruchamia opcja przewietrzania i niewiem jak przestawic z owej opcji na ogrzewanie,ponoc w fisie w opcjach menu można przestawic tyle ze u mnie niema dojscia do funkcji menu ani tego klawisza u podstawy hamulca recznego z napisem menu wiec niema jak sie do tego dobrac,czytałem na forum ze pilot odpala ostatnio uzyty tryb,ale jak go zmienic??moze miał ktos podobny problem
Pomocy-jak odpalić webasto???
-
MateuszAudi
- Forum Audi A6 / A7

Pomocy-jak odpalić webasto???
witam wszystkich posiadaczy audi!!od dłuższego czasu szukam odpowiedzi na pytanie jak w temacie i niestety nie znalazłem żadnej odpowiedzi:( otóż moja audi posiada oryginalne webasto które sterowane jest z pilota z dwoma przyciskami oraz duża wysówaną antenką!!
A wiec po załączeniu tego urządzenia zapala sie climatronic i uruchamia opcja przewietrzania i niewiem jak przestawic z owej opcji na ogrzewanie,ponoc w fisie w opcjach menu można przestawic tyle ze u mnie niema dojscia do funkcji menu ani tego klawisza u podstawy hamulca recznego z napisem menu wiec niema jak sie do tego dobrac,czytałem na forum ze pilot odpala ostatnio uzyty tryb,ale jak go zmienic??moze miał ktos podobny problem
?byłbym wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi
,a dodam jeszcze ze ostatnimi rankami kiedy temperatura wachała sie w granicach 0 webasto odpalało samo wrazz odpalonym silnikiem po zgaszeniu silnika gasło i ono:(
-
MateuszAudi
- Forum Audi A6 / A7

-
MateuszAudi
- Forum Audi A6 / A7

krisu,mam to pokrentełko ale nic z niego nie moge uruchomic przy nim są jeszcze 4klawisze ale wszystkie do obsługi navi,klikniecie tego pokrentelka i przytrzymanie tez nic nie daje,mozliwe ze trzeba to przeprogramowac choc dzis z rana po odpaleniu auta webasto sie włączyło lecz po zgaszeniu motoru zgasło i ono :evil:
-
krisu
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jan
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
MateuszAudi, nie wiem w jakim języku masz menu ,ale podejrzewam ,że w niemiecki (ja mam w angielskim)
to jest proste
- Najpierw wciśnij przycisk MENU (przed pokrentełkiem),wyskoczą trzy opcje
-pokręć pokrentełkiem w prawo lub w lewo tak .żeby kursor ustawił się na EINSTELLN(wciśnij pokrentełko)
-powinny wyskoczyć kilka opcji w tym takrze STANDHEIZUNG(ogrzewanie)i STANDLUFTUNG(wentylacja)
-wciśnij ogrzewanie ,i ma być oki <ok>tam będziesz miał ustawienie TIMER1,TIMER2,czas na ile chcesz ustawić webasto
-jeżeli masz już ustawione STANDHEIZUNG to mażesz pilotem włączać i wyłączać webasto
myślę że dobrze to wytłumaczyłem pozdr
[ Dodano: 2009-12-12, 10:55 ]
dload.htm?action=category&id=4 przeglądnij sobie
to jest proste
- Najpierw wciśnij przycisk MENU (przed pokrentełkiem),wyskoczą trzy opcje
-pokręć pokrentełkiem w prawo lub w lewo tak .żeby kursor ustawił się na EINSTELLN(wciśnij pokrentełko)
-powinny wyskoczyć kilka opcji w tym takrze STANDHEIZUNG(ogrzewanie)i STANDLUFTUNG(wentylacja)
-wciśnij ogrzewanie ,i ma być oki <ok>tam będziesz miał ustawienie TIMER1,TIMER2,czas na ile chcesz ustawić webasto
-jeżeli masz już ustawione STANDHEIZUNG to mażesz pilotem włączać i wyłączać webasto
myślę że dobrze to wytłumaczyłem pozdr
[ Dodano: 2009-12-12, 10:55 ]
dload.htm?action=category&id=4 przeglądnij sobie
-
MateuszAudi
- Forum Audi A6 / A7

kolego krisu nawet gdybym miał menu w jezyku chińskim to nie byłoby żadnego problemu problem polega na tym że u mnie wogole niema menu i żeby nie było że jestem jakimś konkretnym mułem który ma problem z odróznieniem przycisku off od on:) zarzuce pare fotek :mrgreen: być może moje webasto jest jakies nietypowe nie org.więc dlatego z nikąd pomocy
tak więc zakoncze temat fotkami i dam wykazać sie profesjonalistom z aso :-D
![Obrazek]()
wszystkim serdeczne dzieki za pomoc :lol:

wszystkim serdeczne dzieki za pomoc :lol: