[A6 C5] Regulacja poziomu wysokosci drzwi
[A6 C5] Regulacja poziomu wysokosci drzwi
Witam, jak w temacie - opuscily mi sie drzwi pasazera i teraz mi zcieraja lakier z progu. Jest tam jakas regulacja? bo za cholere tego znalezc nie moge !
Huan tak doswiadczony uzytkownik powinien juz wiedziec jak nazywac tematy
Fakt...przepraszam...wygłupiłem się!:)
[ Dodano: 2008-05-13, 09:39 ]
No pieknie, nikt nie wie?:)
Huan tak doswiadczony uzytkownik powinien juz wiedziec jak nazywac tematy
Fakt...przepraszam...wygłupiłem się!:)
[ Dodano: 2008-05-13, 09:39 ]
No pieknie, nikt nie wie?:)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 19:31 przez Huan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty wyprzedzasz, ja sie delektuje...
- Kris0181
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: wentylatora
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Hej... A jak wyregulowac drzwi zeby bardziej przylegaly do uszczelki...? Tzn... zeby sie łatwiej zamykały... Bo musze mocniej trzasnąć zeby sie zamknęly i mocniej pociągnąć klamke od wewnątrz zeby je otworzyc...
Trzeba regulowac na zawiasach czy zamek drzwi...? A regulacja zamka gdzie jest...? :roll:
Trzeba regulowac na zawiasach czy zamek drzwi...? A regulacja zamka gdzie jest...? :roll:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
W tym przypagku Kris0181, musisz przesunac ten rygiel na slupku. To jest czasami przesuniecie zaledwie 2 milimetrow i juz bedzie dobrze.
Albo 2 opcja zamek w drzwiach juz jest wyrobiony i w tym przypadku juz nic raczej nie zrobisz kolego.
Albo 2 opcja zamek w drzwiach juz jest wyrobiony i w tym przypadku juz nic raczej nie zrobisz kolego.
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum .
- Kris0181
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: wentylatora
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
Ja wiem czy one sie opuscily... raczej nie... po prostu nie przylegają dobrze do uszczelek tzn... tak jakby zamek ich dobrze nie dociągał do karoserii... bo jakby sie opuscily to by chyba troche obcieraly na dole...? a tak nie jest... trzeba mocniej trzasnąć zeby sie zamknely i wewnetrzną klamkę pociągnąć do oporu zeby otworzyc...
Pawla metoda na to zaradzi...?
Pawla metoda na to zaradzi...?
witam.
mozecie mi napisac jakie klucze beda potrzebne do wykonania opeacji podniesienia drzwi. Drzwi sa na tyle opuszczone, ze dolna czesc zachacza przy zamykaniu i otwieraniu o blotnik przedni. Tutaj w USA nie mam zadnych narzedzi wiec bede musial kupic. Bylbym wdzieczny jakby ktos opisal jak je podniesc troche dokladniej.
Dzieki Pozdrawiam!
mozecie mi napisac jakie klucze beda potrzebne do wykonania opeacji podniesienia drzwi. Drzwi sa na tyle opuszczone, ze dolna czesc zachacza przy zamykaniu i otwieraniu o blotnik przedni. Tutaj w USA nie mam zadnych narzedzi wiec bede musial kupic. Bylbym wdzieczny jakby ktos opisal jak je podniesc troche dokladniej.
Dzieki Pozdrawiam!
A czy jest mozliwosc wymiany samego srodka zawiasu czyli tej czesci ktora normalnie w czasie zwyklej eksploatacji sie zuzywa?
Drzwi od kierowcy mi juz lekko sie opuscily i tak otwieraja sie z lekkim oporem a jak je unosze gdy sa uchylone to czuc ze maja luz na zawiasach zarowno na dolnym jak i na gornym.
Drzwi od kierowcy mi juz lekko sie opuscily i tak otwieraja sie z lekkim oporem a jak je unosze gdy sa uchylone to czuc ze maja luz na zawiasach zarowno na dolnym jak i na gornym.
usunieto pkt.29 regulaminu
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
maciupek pisze:A czy jest mozliwosc wymiany samego srodka zawiasu czyli tej czesci ktora normalnie w czasie zwyklej eksploatacji sie zuzywa?
naprawde nikt nie zna odpowiedzi na te nasze pytania
bo drzwi napewno nikt nie ma opadnietych
tylko u 100% ludzi na tym forum napewno wyciera sie ten bolec
tylko jak go wymienic albo gdzie kupic