[ a6 C5 ]rozrząd a6 C5 1.9tdi
[ a6 C5 ]rozrząd a6 C5 1.9tdi
Witam
Rok temu kupiłem A6 C5 1.9 TDI 131KM z 2001r. Wg książki serwisowej teraz powinienem wymienić rozrząd, więć zamierzam powierzyć mechanikowi wymiane w moim aucie
w pewnym serwisie aukcyjnym w internecie zamierzam kupić:
-pasek ORYGINALNY VW
-rolka napinająca ORYGINALNA VW +śruba mocująca szpilka + nakrętka
-rolka prowadząca ORYGINALNA VW + nakrętka
-pompa wody Ruville
małe mam pojęcie o częsciach do samochodu ale słyszałem że cześci Rouville są dobrej jakości.
moje pytania:
1) Co jeszcze polecacie dokupić, żeby wymienić od razu np (pasek od alternatora, od klimy? )
2) Czy części Rouville są naprawde dobre?
3) Czy nie ma żadnego ryzyka przy kupowaniu nowych oryginalnych częsci przez serwisy aukcyjne?
Pozdrawiam
Zapoznaj się z regulaminem nazywania tematów-stosuj tagi

Rok temu kupiłem A6 C5 1.9 TDI 131KM z 2001r. Wg książki serwisowej teraz powinienem wymienić rozrząd, więć zamierzam powierzyć mechanikowi wymiane w moim aucie
w pewnym serwisie aukcyjnym w internecie zamierzam kupić:
-pasek ORYGINALNY VW
-rolka napinająca ORYGINALNA VW +śruba mocująca szpilka + nakrętka
-rolka prowadząca ORYGINALNA VW + nakrętka
-pompa wody Ruville
małe mam pojęcie o częsciach do samochodu ale słyszałem że cześci Rouville są dobrej jakości.
moje pytania:
1) Co jeszcze polecacie dokupić, żeby wymienić od razu np (pasek od alternatora, od klimy? )
2) Czy części Rouville są naprawde dobre?
3) Czy nie ma żadnego ryzyka przy kupowaniu nowych oryginalnych częsci przez serwisy aukcyjne?
Pozdrawiam
Zapoznaj się z regulaminem nazywania tematów-stosuj tagi
					Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 22:00 przez David123, łącznie zmieniany 1 raz.

- Jaszczur-gl
- Forum Audi A6 / A7 
Witam pozwolicie że się dopytam kupiłem auto a6 1.9 z 2004 r z przebiegiem ok 95 tyś czy to już jest czas na rozrząd? poprzedni własciciel twierdził że rozrzad był wymieniany przy 60 tyś ale jakoś nie chce mi się wierzyć . w tych silnikach słyszałem że powinno się wymieniać co 80-90 tyś czy do 100tyś?
dzieki za odp

dzieki za odp
Ja polecam zmienić cały komplet, dokładny opis (prawie dokładny) masz w moim poście:
a6-all-ile-wydaliscie-na-swoja-niunie-vt9884,30.htm
Polecam jeszcze zmianę termostatu - sam o tym zapomniałem i mam nadzieję że jeszcze pochodzi.

a6-all-ile-wydaliscie-na-swoja-niunie-vt9884,30.htm
Polecam jeszcze zmianę termostatu - sam o tym zapomniałem i mam nadzieję że jeszcze pochodzi.
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
						brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"

Za robociznę przy zmianie tej pompy kasuje się prawie tak jak za wymianę rozrządu... teraz już wiesz czemu mechanik mówi że "nie trzeba"..
 Za robociznę przy zmianie tej pompy kasuje się prawie tak jak za wymianę rozrządu... teraz już wiesz czemu mechanik mówi że "nie trzeba"..