Montaż pamięci foteli
stelarz w tej sytuacji mozesz zostawic, ale wszystkie silniki z wiązka fotela do wymiany, na każdym silniku masz potencjometr, czego bez pamięci nie ma
wiązke wsumie łatwiej dorobić (do fotela CAN, między fotelem a drzwiami jeden kabelek od komunikacji, w drzwiach albo kawałek nowej wiązki z boczka albo 3 piny chyba do panelu z guzikami)
a numer sterownika nie wiem, trzeba by w elsie popatrzeć
wiązke wsumie łatwiej dorobić (do fotela CAN, między fotelem a drzwiami jeden kabelek od komunikacji, w drzwiach albo kawałek nowej wiązki z boczka albo 3 piny chyba do panelu z guzikami)
a numer sterownika nie wiem, trzeba by w elsie popatrzeć
bez pamieci na kazdym silniku masz tylko 2 przewody + / - w przypadku pamięci masz jeszcze dodatkowe 2 lub 3 (nie pamiętam jak to w audi jest zrobione) od potencjometra położenia
poza tym masz sterownik od spodu siedziska z pamięcią i w <font color='red'><b>censored</b></font> kabli z całego fotela do niego (bez pamięci masz czysto elektryczne rozwiązanie z panelu sterownia (guzikami po boku))
poza tym masz sterownik od spodu siedziska z pamięcią i w <font color='red'><b>censored</b></font> kabli z całego fotela do niego (bez pamięci masz czysto elektryczne rozwiązanie z panelu sterownia (guzikami po boku))
Dlaczego nie ma sensu ? Jak załatwi silniczki to reszta pojdzie jak po masle!GARY_ pisze:no tylko fotel cały, luzem to nie ma najmniejszego sensu
Trzy silniki pasuja od a8 tylko ten od oparcia najtrudniej załatwic.
Wiązke mozna dopleść do starej

Ster pamieci to 4F0 959 760 pod model 2005
Przełącznik na drzwi 4f1959769A.
No i ten na siedzeniu też trzeba wymienic 4f0959765
Fajna zabawka w połączeniu z el kolumną kier
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzesiek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Panowie szukam części do montażu pamięci fotela kierowcy. Znalazłem z 2000 zł. komplet w skórach s-line z boczkami z panelem obsługi pamięci, prawdopodobnie dostanę też moduły pamięci, które siedzą pod fotelami. Sprzedający zapewnia mnie, że ścięgnie ochronę komponentu z modułów i będą działać u mnie w aucie. Jest taka możłiwość, aby ściągnąć CP poza docelowym autem?
Kolejna sprawa, to wiązka. Czy trzeba demontować całą podłogówkę, aby te kilka kabli dołożyć?
Z góry dziekuję za odpowiedź
Kolejna sprawa, to wiązka. Czy trzeba demontować całą podłogówkę, aby te kilka kabli dołożyć?
Z góry dziekuję za odpowiedź
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel