Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem, po raz kolejny, co to może być

Silniki benzynowe
kamm92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem, po raz kolejny, co to może być

Post autor: kamm92 » 20 cze 2018, 14:55

Witam Panowie, potrzebuję porady, więc coś mi zgrzytało podczas odpalania auta oraz trzymało mniej więcej przez kilka kilometrów, aż do nagrzania silnika gdzieś do okolicy 70%. Teraz po zapaleniu auta cisza, aczkolwiek pojawiło się z mocniejszym tonem jak dodaję gazu gdzieś powyżej 1,5 tyś obrotów, wrzucam filmik. Dodam, że pasek popsiukałem wd 40 by zlokalizować gdzie to mi piszczy a tu zonk, napierdziela zdecydowanie mocniej.

wcześniej to było tak:

Teraz silnik się rozgrzał do 90 stopni, cisza spokoj..... Sam już kurde nie wiem.

Co to może być? Mam jeszcze jedno pytanie przy okazji, czy na zapłonie świeci się wam check engine? Zastanawiałem się teraz nad tym, na zapłonie świeci się, gdy odpalę znika..

Ktoś poratuje co winne? Już powoli tracę siły :(

Edit: będzie to chyba łożysko alternatora albo pompy wspomagania coś wyczuwam, z przodu jest dźwięk przy lewej stronie dochodzi, muszę pogrzebać

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 20 cze 2018, 18:16

Wydaje mi się, że to łożysko alternatora tak hałasuje. Co do checka, podczas odpalania ma się zapalać kontrolka, ale po odpaleniu powinna zgasnąć.

kamm92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamm92 » 20 cze 2018, 19:24

mat1324 pisze:Wydaje mi się, że to łożysko alternatora tak hałasuje. Co do checka, podczas odpalania ma się zapalać kontrolka, ale po odpaleniu powinna zgasnąć.
Też stawiam na ten alternator właśnie muszę zobaczyć w wolnej chwili, tak jest jak mówisz to dobrze mam, ostatnio na to zwróciłem uwagę właśnie 😉

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja