Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[ B4 ] Szatan nie samochód :-)

Prezentacja innych modeli Audi.
grzegorz75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ B4 ] Szatan nie samochód :-)

Post autor: grzegorz75 » 17 lis 2010, 09:43

Pierwsza myśl która przyszła mi do głowy to stary głupiutki kawał :-P :

Wpada facet do gabinetu dyrektora cyrku i mówi:
- Panie, mam taki numer, że ludzie oszaleją! Będzie pan milionerem!

Dyrektor na to:

- Spadaj mi pan! Mam dobry program i nie potrzebuję żadnych nowych numerów.

- Niech pan posłucha przez 30 sekund, na pewno pana przekonam.

- No dobrze, mów pan, ale szybko.

- Niech pan sobie wyobrazi cały sufit cyrku obwieszony balonami. Balonami z gównem. A na arenę wjeżdzają konie. Na każdym koniu amazonka. Z łukiem. I amazonki zaczynają galopować w koło. Unoszą łuki. Zaczynają strzelać do balonów. Przebijają je po kolei a całe gówno spada na dół. Przebijają wszystkie. Na dole wszystko jest nim pokryte. Widzowie w gównie, arena w gównie, orkiestra w gównie, konie w gównie, amazonki w gównie...

I wtedy wchodzę ja... Cały na biało.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To już trzeci dyliżans z pierścieniami na masce <haha> . 2.8 litra nie zaskakuje ekonomiką , ale nie jest to problemem. Został zakupiony by poruszać się do roboty i nie mordować krótkimi dystansami mojego oczka w głowie czyli szósteczki . Fura taka i za te pieniądze , że nie wygłupiałem się z miernikami lakieru itp przy zakupie :-) . O dziwo wnętrze ładnie utrzymane , nie śmierdzi , prawie wszystko działa , jest klimatronik i elektryczne szyby w przednich furtkach. Smaku dodają drewnopodobne wstawki :lol: . Buda nie gnije , a silniczek bangla jak pszczółka , nic się z niego nie leje . Na liczniku jest 240 tyś km , więc myśle , że w rzeczywistosci z pół miliona .

Z czasem doprowadzę sobie go do porządku i trochę doinwestuje . Muszę zrobić zawieszenie bo przy dużych predkościach zaczyna się telepać i na pierwszy ogień wstawic normalne tłumiki , bo tymczasem ich nie ma - są wstawione jakieś strumienice i wstyd się poruszać z takim hałasem , nie wspominając , że dzbanek puchnie , jezeli nie osiągnie się prędkości powyzej 120km/h .

Ot , takie wozidło zadka do pracy <ok>

Awatar użytkownika
łapek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: łapek » 17 lis 2010, 11:37

To "wozidełko" jeszcze całkiem sie prezentuje :) Jest to jakas tajemnica ile teraz za cos takiego trzeba dac?

grzegorz75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzegorz75 » 17 lis 2010, 13:32

Hehe... Ta biała niemiecka "finezja" kosztowała mnie 4300 pln ( parę stówek urwałem) z ważnym na pół roku OC. Szukałem takiego szatana półtora miesiąca i oglądałem dość dużo autek z okolicznych fyrtli w kwocie do 6 tyś pln bo taki budżet na wozidło tyłka sobie wyznaczyłem. Co ciekawe, te za 6 tyś były w masakrycznych stanach ( smród jakby ktoś defekował we wnętrzach, zgnilizna i zrzeźbienia przeczące wszelakiej logice , że tak można było) . Naprawdę nic godnego uwagi , zakładając oczywiście , że w tej kwocie szału nie będzie . Ale są jakieś granice ;-) . Ten się trafił i to blisko chałupy. Trzyma się kupy i całkiem ogniście jak na takiego sympatycznego staruszka się odpycha 8-) . Wyłudziłem jeszcze nowe opony zimowe . Ale ogólnie tendencja jest taka , że im większy silnik ( mowa tu o 2.6 i 2.8 ) , tym auto jest tańsze , no bo patrzą ludzie ile taki szatan potem zechłepcze etyliny . Mniejsze pojemności trzymają cene nieco wyżej.

Ale to jeszcze nie jest moje ostatnie słowo , jeżeli chodzi o 80 tki <haha>

Zaprezentuję tu niebawem drugą , a w zasadzie pierwszą i opiszę historię jej nabycia. Ta o której mowa teraz, ma nawet oryginalną książeczkę gwarancyjna , nie przewinięty licznik i żaden element nie widział lakiernika . ÂŚmiga nią teraz sobie do pracy moja "konkubinka" :lol:

KucaQ - usunięty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KucaQ - usunięty » 05 gru 2010, 19:48

łapek pisze:Jest to jakas tajemnica ile teraz za cos takiego trzeba dac?
Ja swoje 80 B4 Avant 95' sprzedałem za 6500. A mój wuja ma na sprzedaż B3 za ok. 2000

Co prawda lakier był do dupy, ale niezłe było wozidełko. Jeździłbym nią do dzisiaj gdyby nie to że była walona w PP. Regularnie co 2-3 tygodnie trza było wymieniać końcówki drążków bo przy jeździe nie dało się wytrzymać. Nic nie próchniało, nic nie skrzypiało, a lakier to po prostu od kamieni odpadał itp.

Opel to szczur, Audi to król

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne Audi”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl