Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Błąd P17D600 Stronic NHF po chipie i sofcie w silnik CDUC

Układ napędowy i skrzynie biegów
AudiA7 Rzeszow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Błąd P17D600 Stronic NHF po chipie i sofcie w silnik CDUC

Post autor: »

Witam serdecznie <luzik>

Robiłem kapitalny remont skrzyni kilka miesięcy temu (została obudowa bebechy nowe- sprzegla, oleje, sterownik, dwumas, uszczelniacze, pelne elektorozawory wszystkie), mam dziwne dwa objawy:

1) przy jezdzie normalnej, nawet agresywnej po miescie biegi skrzynia zmienia aksamitnie, jak wyjadę na autosrtade i szybko sie rozpedzam wtedy mocno zapina z szarpnieciem,

2) mialem robionego Chipa na 310/630nm u Gregora w jasle z wgranym oprogramowaniem skrzynie zwiększającym ciśnienie na sprzęgłach, cały czas mam taki o to bład jak w zalączonym obrazku, czy to jest normalne? te dwa objawy?
dodam ze ostatnio mi na chwile zaswiecilo sie ograniczenie w skrzyni, po zresetowaniu auta dalsza jazda normalna. auto super zadbane i ponad przeciętnie serwisowane.

3) czym jak kupie skrzynie o oznaczeniu NWF a mam fabrycznie NHF czy bedzie pasować? czy jak bym tylko włożył swoj sterownik to by poszło czy rózni sie czymś innym?
Załączniki
odis audi.jpg

Klucha11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Co masz na myśli sterownik? Na bank nie masz wymienionych wszystkich elektrozaworow bo wszystkich nie można kupić chyba że w używce.

[ Dodano: 2019-08-02, 17:12 ]
Ps możesz mieć problem z tym gosciem
http://www.transmissionpartsusa.com/pro ... 74002k.htm

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Skrzynia NWF jest od A4/A5, więc nie podejdzie.

AudiA7 Rzeszow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Klucha11 pisze:Co masz na myśli sterownik? Na bank nie masz wymienionych wszystkich elektrozaworow bo wszystkich nie można kupić chyba że w używce.
wymienilem te ktore sa dostepne czyli dwa male i dwa duze
[ Dodano: 2019-08-02, 17:12 ]
Ps możesz mieć problem z tym gosciem
http://www.transmissionpartsusa.com/pro ... 74002k.htm
oporcz usa da rade to gdzies w polsce kupic? jest jakis manual?

[ Dodano: 2019-08-04, 08:29 ]
Klucha11, wymienilem dwa male i dwa duze, dam rade to gdzeis dostac w Polsce? jest jakis manual do tego aby to wymienic prawidlowo? masz jakies doswiadczenie w czym to pomaga? dzieku

Klucha11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nie wiem czy w Polsce to dostanie. Ja sprowadzalem. Nie tylko zawory do wymiany potrzebne są. Manuala nie ma i raczej trzeba mieć doświadczenie w obróbce metali. Jeszcze kilka sztuk mam głównego ciśnienia i chłodzenia oleju.

[ Dodano: 2019-08-04, 17:51 ]
Pojazdy wyposażone w przekładnie VW / Audi 0B5 i DL501 mogą wykazywać problemy związane z prowadzeniem pojazdu, takie jak opóźnione załączanie, gwałtowne lub łagodne zmiany biegów i nierówne ciśnienie w przewodzie, co często skutkuje poparzeniem sprzęgła. Problemy te mogą być spowodowane zużyciem otworu regulatora ciśnienia, co pozwala na znaczną utratę płynu z obwodu. Regeneracja otworu i zainstalowanie ponadwymiarowego zaworu regulacyjnego Sonnax 225740-02K eliminuje zużycie i przywraca krytyczne tolerancje w celu ożywienia kontroli ciśnienia w przewodzie i poprawionej zmiany przełożeń we wszystkich zakresach.

[ Dodano: 2019-08-04, 17:52 ]
W pojazdach z przekładniami VW / Audi 0B5 i DL501 często występują trudne zacięcia i gwałtowne zmiany biegów, które mogą ulec przegrzaniu. Może to być spowodowane zużyciem otworu na zaworze sterującym chłodzeniem sprzęgła, który rozprowadza schłodzony olej do zespołu podwójnego sprzęgła. Zużycie w tym otworze zapobiega przedostawaniu się krytycznego oleju chłodzącego do zespołu sprzęgła. Regeneracja otworu i zainstalowanie ponadwymiarowego zaworu sterującego chłodzenia sprzęgła Sonnax 225740-01K eliminuje zużycie, aby przywrócić pożądaną zmianę biegów i kontrolę temperatury

[ Dodano: 2019-08-04, 17:55 ]
A objawy to...
Ostre zmiany biegów

Ostre zaangażowanie

PrzegrzanieOpóźnione zaangażowanie

Nieregularne ciśnienie w przewodzie

Ciężkie zmiany

Kody poza zakresem kontroli ciśnienia

Miękkie zmiany i słaby wzrost linii
Sorki ze może nie zrozumiałe ale na szybko Google tlumaczylem

[ Dodano: 2019-08-04, 17:58 ]
Dodam że zawory nie są identyczne jak oryginalne. Maja inna trochę budowę inne odległości między grzybami

AudiA7 Rzeszow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

hej, pisales w watku na forum do mnie na temat tych zaworkow do wymiany, mozesz podac jakis swoj numer kom. zebym mogl zamienic kilka zdan z Toba jesli by byla taka mozliwosc?

Klucha11 pisze:Nie wiem czy w Polsce to dostanie. Ja sprowadzalem. Nie tylko zawory do wymiany potrzebne są. Manuala nie ma i raczej trzeba mieć doświadczenie w obróbce metali. Jeszcze kilka sztuk mam głównego ciśnienia i chłodzenia oleju.

[ Dodano: 2019-08-04, 17:51 ]
Pojazdy wyposażone w przekładnie VW / Audi 0B5 i DL501 mogą wykazywać problemy związane z prowadzeniem pojazdu, takie jak opóźnione załączanie, gwałtowne lub łagodne zmiany biegów i nierówne ciśnienie w przewodzie, co często skutkuje poparzeniem sprzęgła. Problemy te mogą być spowodowane zużyciem otworu regulatora ciśnienia, co pozwala na znaczną utratę płynu z obwodu. Regeneracja otworu i zainstalowanie ponadwymiarowego zaworu regulacyjnego Sonnax 225740-02K eliminuje zużycie i przywraca krytyczne tolerancje w celu ożywienia kontroli ciśnienia w przewodzie i poprawionej zmiany przełożeń we wszystkich zakresach.

[ Dodano: 2019-08-04, 17:52 ]
W pojazdach z przekładniami VW / Audi 0B5 i DL501 często występują trudne zacięcia i gwałtowne zmiany biegów, które mogą ulec przegrzaniu. Może to być spowodowane zużyciem otworu na zaworze sterującym chłodzeniem sprzęgła, który rozprowadza schłodzony olej do zespołu podwójnego sprzęgła. Zużycie w tym otworze zapobiega przedostawaniu się krytycznego oleju chłodzącego do zespołu sprzęgła. Regeneracja otworu i zainstalowanie ponadwymiarowego zaworu sterującego chłodzenia sprzęgła Sonnax 225740-01K eliminuje zużycie, aby przywrócić pożądaną zmianę biegów i kontrolę temperatury

[ Dodano: 2019-08-04, 17:55 ]
A objawy to...
Ostre zmiany biegów

Ostre zaangażowanie

PrzegrzanieOpóźnione zaangażowanie

Nieregularne ciśnienie w przewodzie

Ciężkie zmiany

Kody poza zakresem kontroli ciśnienia

Miękkie zmiany i słaby wzrost linii
Sorki ze może nie zrozumiałe ale na szybko Google tlumaczylem

[ Dodano: 2019-08-04, 17:58 ]
Dodam że zawory nie są identyczne jak oryginalne. Maja inna trochę budowę inne odległości między grzybami

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl