[A6 C5 Avant] rysy po wycieraczce na przedniej szybie
-
Matifcb
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
[A6 C5 Avant] rysy po wycieraczce na przedniej szybie
Witam,
szyba ma ledwo pare lat ( 2-3 okolo ). Nie wiem jak to sie stalo bo auto nie stalo nigdzie dlugo ale zauwazylem ryski od wycieraczki ( prawdopodobnie jakies smieci musialy tam lezec i poprostu porysowaly przy uzyciu wycieraczki szybe)
Czy znacie moze jakies pasty ktore takie powierzchowne rysy dadza rade usunac ? jestem mega wkurzony bo szyba w dobrym stanie a tu nagle taki babol..
na portalu aukcyjnym jest troche takich past na rysy na szybie. Czy ktos uzywal ktos cos poleci ? dzieki z gory !
szyba ma ledwo pare lat ( 2-3 okolo ). Nie wiem jak to sie stalo bo auto nie stalo nigdzie dlugo ale zauwazylem ryski od wycieraczki ( prawdopodobnie jakies smieci musialy tam lezec i poprostu porysowaly przy uzyciu wycieraczki szybe)
Czy znacie moze jakies pasty ktore takie powierzchowne rysy dadza rade usunac ? jestem mega wkurzony bo szyba w dobrym stanie a tu nagle taki babol..
na portalu aukcyjnym jest troche takich past na rysy na szybie. Czy ktos uzywal ktos cos poleci ? dzieki z gory !
-
Matifcb
- Forum Audi A6 / A7

dzieki za poradnik. Czyli kupuje cos w stylu :yaszczur pisze:
http://allegro.pl/zestaw-do-usuwania-ry ... 30778.html
i jade z tematem..
Zgadzam się z tym, że nie zaleca się samodzielnego polerowania szyb, ze względu na możliwość pojawienia się uciążliwych refleksów. Aby się przed nimi uchronić niezbędny jest tlenek ceru i profesjonalny sprzęt polerski, który będzie bardzo stabilny w utrzymaniu podczas całego procesu polerowania. Najlepiej oddać to zadanie w ręce specjalistów. Czasem lepiej wymienić całą szybę, zwłaszcza wtedy, gdy powstałych odprysków jest więcej niż rys. w takim wypadku szkoda starań w próbie doprowadzenia jej do nieskazitelności.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2018, 13:36 przez Szybex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Matifcb
- Forum Audi A6 / A7

swietna autoreklamaSzybex pisze:Zgadzam się z tym, że nie zaleca się samodzielnego polerowania szyb, ze względu na możliwość pojawienia się uciążliwych refleksów. Aby się przed nimi uchronić niezbędny jest tlenek ceru i profesjonalny sprzęt polerski, który będzie bardzo stabilny w utrzymaniu podczas całego procesu polerowania. Najlepiej oddać to zadanie w ręce specjalistów. Czasem lepiej wymienić całą szybę, zwłaszcza wtedy, gdy powstałych odprysków jest więcej niż rys. w takim wypadku szkoda starań w próbie doprowadzenia jej do nieskazitelności.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2018, 13:37 przez Matifcb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pawcio81
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ja już mam takie zboczenie, że praktycznie nie ma dnia, abym nie podnosił ramion wycieraczek w celu usunięcia wszystkich śmieci, które wiatr naniesie, gdy auto stoi zaparkowane poza garażem. Włączenie wycieraczek ze śmieciami może porysować szybę. Z drugiej strony można dmuchać i chuchać na szybę, a i tak w końcu przyjdzie taki dzień, gdy dostaniemy kamykiem spod koła innego pojazdu i wtedy najczęściej szyba do wymiany.