Więc. Powiedzcie jakich zapachów używacie w swoich autach? Jest coś co polecacie?
Ja ze swojej strony podam zapach Chemical Guys Stripper Scent - miałem go w A4 i był ekstra. Taki zapach olejku arganowego, jeśli ktoś kojarzy Niestety utrzymywał się bardzo krótko. Co sądzicie o zapachach California Scents? Gdzie umieszczacie zapachy?
Pozdro!
w obydwu autach mam california scents coronado cherry- dlugo sie utrzymuje (około 2-3msc). zapach zwykle siedzi w uchwycie na kubek na desce lub w tylnej kanapie.
Ja miałam California Scents pod podłokietnikiem - idealnie się wpasował. Zapach jak dla mnie zbyt mało intensywny. Od kiedy umyłam i zakonserwowałam skórę Gliptonem nie ma odświeżacza, który zneutralizował by zapach nowej skóry
ja mam półskóry, ale jakiegoś rewelacyjnego zapachu skóry nie czuję. skóra ma zapach neutralny - ewentualna chemia stosowana do czyszczenia/zabezpieczenia może pozostawiać zapach, który wydaje nam się być zapachem skóry
zamawiam zaraz dwie sztuki coronado cherry zobaczymy co z tego wyjdzie
ja praktycznie nie używam żadnego zapachu bo lubię zapach skóry ( po tylu latach jeszcze trochę ją czuć bo w aucie nigdy nie palone było) ale po ostatnim mechaniku bardziej śmierdziało smarem niż skórą wiec dopóki nie umyję skóry i jej nie zakonserwuję jest zapach ambi pur wanilia ale nie polecam bardzo szybko się kończy a najtańszy nie jest. słyszałem że zapachy firmy California są dobre i występują też o zapachu nowej skóry.. U mnie zapach jest w kratce nad klimatronikiem ale wolałbym raczej żeby był nie widoczny. Kiedyś w innym aucie to robiłem pakiet paru zapachów (tzw choinek) i wkładałem w puchę gdzie jest wentylator w tedy zapach ładnie się rozchodził po całym aucie
Najlepsze są najpopularniejsze, a więc choinki i wkłady w kratki. Tak jak kolega przede mną napisał ambi pur, a cena wcale nie musi być wysoka. Na stronie http://www.motochemia.pl/kosmetyki-samo ... 41_54.html można znaleźć Ambi Pur za 12 zł to nie jest wiele. Niewiele, a efekt utrzymuje się długo. Choinki są za 3,49 więc też niewiele.
a może ktoś zna jakiś fajny patent na zrobienie samodzielnie fajnego zapachu? kawa się fajnie sprawdza, eliminuje inne zapachy a przy okazji sama w sobie fajnie pachnie
Ja natomiast POLECAM wyprobować (mi osobiście się bardzo podoba) Neutralizator Powietrza firmy Sonax. Psikacie tym po tapicerce welurze, sprawdzając wcześniej w jakimś niewidocznym kąciku czy nie pozostawia sladów. Chciałbym jeszcze wyprobować Jonizator Powietrza ale szkoda mi troche kasy a słyszałem, że to rewelacja !