Światło przeciwmgielne zamiast światła cofania
-
- Forum Audi A6 / A7
Światło przeciwmgielne zamiast światła cofania
Witam ma problem w swojej c6 otóż, po wrzuceniu wstecznego zapala mi się światło przeciwmgielne w lewej tylnej lampie a po zapaleniu przeciwmgielnych zapala się światło wsteczne w prawej lampie... czyli zupełnie odwrotnie niż być powinno , a tym bardziej że jest to przed lift sedan bez ledów więc z tego co czytałem powinny się palić oba światła cofania w obu lampach. Po spradzeniu vagiem brak błedów i brak migających kontrolek na desce. Dodam tylko że wymieniłem przełącznik świateł na ten poliftowy z chromem , może to ma jakieś znaczenie... Niestety nie posiadam już tego stare przełącznika więc nie mam jak tego sprawdzić , a wymieniłem go zaraz po zakupie auta więc nie jestem wstanie powiedzieć czy na starym był tak jak ma być... może ktoś coś podpowie dziękuje i pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Światło przeciwmgielne zamiast światła cofania
Wyjaśnione, ktoś kiedys zmienił moduł na inny z Anglika jak się okazało. Zmiana kodowania na Europę rozwiązała sprawę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wiesz może czy samemu można to jakoś przekodować? Właśnie kupiłem Anglika i chce przystosować go aby można było zarejestrować w Polsce
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Moje auto: S6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 5.2 435KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Co masz na myśli samemu? Bez podłączenia komputera do OBD tego raczej nie zrobisz, chyba że jest to ukryte gdzieś w zielonym menu mmi - szczerze mówiąc nie mam pewności, acz wątpię. Na pewno zrobisz to z poziomu np. VCDS