Sprawa dotyczy co prawda S4B7 BBK, ale to praktycznie te same silniki.
Tak jak na filmie, dziwne siorbanie dochodzi jakby spod lewego dekla, albo bardziej, spod banku pod 5 i 6 cewką.
Dzieje się tak tylko na obrotach jałowych i dopóki nie rozgrzeje się olej. Woda może mieć 96, a dalej bedzie ten dźwięk.
FILM
[ BAT 4.2 334 KM] [Film] siorbanie, drapanie pod lewym dekle
lamal, mam dokładnie ten sam problem, jak ogarne filmik to dam posłuchać jak to jest u mnie.
Ty to opisałeś jako siorbanie a mnie to brzmi raczej jak szorowanie, jak by coś szorowało o pokrywe. Dokładnie tez nie wiem czy to z pod dekla bo z góry słychać to dośc wyraznie ale jak posłucham od dołu z okolic koła to też dośc wyraznie dobiegają te szmery.
Nie mam pojęcia co to może być, jestem o krok od zdjęcia pokrywy ale wiem że akurat lewą cieżko sie ściaga ze względu na bagnet.
Szanowne forum, razem z lamal'em bedziemy wdzięczni za podpowiedzi gdzie szukać
Ty to opisałeś jako siorbanie a mnie to brzmi raczej jak szorowanie, jak by coś szorowało o pokrywe. Dokładnie tez nie wiem czy to z pod dekla bo z góry słychać to dośc wyraznie ale jak posłucham od dołu z okolic koła to też dośc wyraznie dobiegają te szmery.
Nie mam pojęcia co to może być, jestem o krok od zdjęcia pokrywy ale wiem że akurat lewą cieżko sie ściaga ze względu na bagnet.
Szanowne forum, razem z lamal'em bedziemy wdzięczni za podpowiedzi gdzie szukać