Podłączenie wzmacniacza
-
- Forum Audi A6 / A7
Podłączenie wzmacniacza
Witam jestem tu nowy i mam pytanko. Mam Audi a6 c7 z 2015 roku chciałbym podłączyć wzmacniacz samochodowy i jakiś niewielki subwoofer ponieważ oryginalny zestaw nie spełnia moich oczekiwań. Nie mam bose ani b&o. Pod podłokietnikiem mam wejście ami a w sieci znalazłem przejściówkę z ami do rca. Pytanie dotyczy tego czy mogę tutaj wpiąć się ze wzmacniaczem. Czytałem wiele postów że można to zrobić przez hi Input z odpowiednim wzmacniaczem bezpośrednio z tylnych głośników ale ponoć traci się na jakości dlatego wolałbym przez rca. Zależy mi tylko na tym aby nie grzebać zbyt dużo. Dlatego zdecydowałem się na wzmacniacz i subwoofer.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za odpowiedź. Tak właśnie myślałem 😊 ja mam sedana i oryginalny sub mam z tyłu w desce. Czy z tamtąd mogę wziąć sygnał na wzmacniacz High imput czy muszę to ciągnąć z tylnych głośników? Co do oryginalnego suba to stwierdzam że to jakieś nie porozumienie.. Nie nazwał bym tego nawet subem.. No ale cóż. Ludzie piszą że doplacali do bose czy też b&o i także narzekają że nie gra to zbyt ciekawie.. Obecnie w planach mam wstawić wzmacniacz jbl i pudełko jbl a z czasem chcę przerobić tylną półkę tak żeby nie zagracać sobie bagażnika.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: krzysztof
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Podłączenie wzmacniacza
witam powie mi ktoś gdzie mam się podłączyć z kablem REM pod tą wiązkę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
sygnał bierzesz z oryginalnego subwoofera i podpinasz go pod wejscie hi imput we wzmacniaczu najblizej masz z tylnego głosnika czyli z suba wzmak w koło zapasowe
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Tiptronic
oczywiscie wzmak musi miec auto on.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Tiptronic
to zapalniczka nie ma non stop 12v? w c6 jest caly czas napiecie 12v w zapalniczce.
konverter tez moze byc ale po co jak wzmaki maja dzis w wiekrzej czesci juz auto on.
konverter tez moze byc ale po co jak wzmaki maja dzis w wiekrzej czesci juz auto on.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Skrzynia: Automat
Po wyłączeniu zapłonu w gniezdzie zapalniczki nie ma napięcia uwierz mi tu w niemczech znacząca część wzmacniaczy na portalach aukcyjnych nie ma auto on przynajmniej nie we wzmakach w rozsądnej kasie napisałem to żeby dać alternatywę dla drogich wzmacniaczy